Met een Pieten middag in Almelo, een Pieten ochtend in Hengelo, een Sinterklaastoernooi in Markelo en de Kings Cup in Drachten was er genoeg te doen.

Na een week van voorbereidende pietentrainingen was het eindelijk zover:

Pieten feesten
Het feestje begon op vrijdag in Almelo. Strijdtoneel was de sporthal in Windmolenbroek. Met 2 heuse Pieten werden de judopietjes hard aan het werk gezet. Daarna was er tijd voor een cadeautje en iets lekkers voor ieder Pietje. Verder was er voor de judoka uit Almelo en Borne tijd om afscheid te nemen van hun oud-leraar Frits Hartman.

Judo Promotion Twente: Zwarte Piet gaat strijd aan met Levi Vallée

Zwarte Piet en Levi Vallée

Judo Promotion Twente: Piet en Levi 2 Judo Promotion Twente: Levi dolgelukkig

Zaterdag werd verder gevierd in Hengelo in het gymlokaal aan de Jan Prinsstraat. De judopietjes moesten ook hier eerst hard aan het werk: steile daken opklimmen, balanceren op smalle dakranden, oefenen voor struikelpietje en nog veel meer. Hier werden de Pietjes verrast door de komst van Zwarte Piet en Dikke Piet. De judopietjes mochten een wedstrijdje judoën tegen deze Pieten. Sommige Pietjes vonden het te spannend en keken lekker toe. Andere judopieten lieten zien, dat in Spanje het vallen komend jaar toch beter moet worden geoefend: zowel Zwarte Piet als Dikke Piet moesten het afleggen tegen de zeer gemotiveerde judopietjes. ‘Je hebt goed je best gedaan’, kregen ze na afloop van hun 5 tot 8-jarige tegenstandertjes te horen. Gelukkig maar.

Lopen op de dakrand

Judopietjes lopen op de dakrand

Judo Promotion Twente Piet slecht in struikelspel.

Zwarte Piet gestruikeld

 

 

Ook hier na afloop iets lekkers en een cadeautje voor ieder judopietje.

Voor de senioren was er dan eindelijk ook een spelletjes les: gooien/schuiven met dikke matten, buikschuiven met gymmatten, judobanden stelen en nog veel meer zorgden ook bij deze groep voor een leuke ‘Pietenles’.

Sinterklaastoernooi Markelo
Ondertussen werd in Markelo het traditionele Sinterklaastoernooi gehouden.
Sinterklaas en de Pieten zorgden voor de prijsuitreiking, best spannend allemaal.
De begeleiding hier was in handen van judoleraar Mark Vaandering, ondersteund door lesassistenten Twan Weber en Bart Vos en Ruben Wilbrink.
Na hard werken onder het toeziend oog van Sinterklaas en zijn pieten behaalden de judoka van JPT de volgende prijzen:
Kampioen werden Ruben Vaandering, Esmee Kok, Hanneke Plaggemars, Sem Kalwij en Chiara Melisie.
Zilver haalden Twan de Bruin, Elisa Melisie en Matteo Melisie.
Het brons ging naar Simon Vaandering, Isis Nollen, Teero Oskamp en Imke Geselschap.
Joes Nijhof, Omar Darwies, Alissa Kok en Taro Zwak werden 4e en voor Guilia Melisie, Lars Nollen en Roosmarijn was er een welverdiende 5e plek.

JPT judoka Sem Kalwij kampioen

Sem Kalwij kampioen op Sinterklaastoernooi

De Kings Cup Drachten
Eveneens zaterdag werd in Drachten de ‘Kings Cup’ gehouden. Martin Evenberg was hier de coach.
De beste prestatie werd neergezet Femke Brouwer, die op dit toernooi het brons binnenhaalde. Luca Dikken verloor de strijd om het brons en belandde hierdoor net naast het podium. Marijn Hanstede wist een partij af te sluiten met een ippon na een mooie sutemi, gevolgd door een verwurging.
Linde Hanstede, Nohade Riadi en Emi Zwak goed gevochten, helaas voor hen geen winst.

Hiermee kwam een eind aan een weekend met voor elk wat wils.

Als club kun je zoveel niet bereiken zonder vrijwilligers.
Ruud en Manon, die de Pietenfeesten hebben voorbereid, Mark en Thessa Vaandering die zorgen voor alle inschrijvingen voor wedstrijden, Mark Vaandering, Ferry en Martin Evenberg, Twan Weber, Bart Vos en Ruben Wilbrink die zorgden voor de coaching en begeleiding, Martin Evenberg, Denday Henkelman en Rita Evenberg die zorgden voor de uitvoering van de Pietenfeesten en Frits Hartman die zorgde dat de zaterdagtraining in Almelo ‘gewoon’ kon doorgaan.

Vrijwilligers, bedankt maar weer. Op naar de volgende activiteit.