Top Judotoernooi Haarlemmermeer: voor de 14-jarige Jochem van Dijk is dit zijn eerste meetmoment tot 18 jaar.

Zijn openingspartij treft Jochem van Dijk de 16-jarige Michael Gardien van Topjudo Westland Kodokan. Deze 2 jaar oudere judoka (2e `NK -15 2015) is erg sterk en Jochem zoekt de aanval. Michael gaat in de verdediging en krijgt een shido (straf). Hierop gooit Jochem er nog een tandje bij op, domineert de partij en drukt Michael nog verder in de verdediging, die hierdoor nog 2 x tegen een shido wegens te weinig aanvallen, waardoor Jochem de partij krijgt toegewezen.

De tweede tegenstander, Mujo Kurtanovic, landt eveneens op zijn rug door een snoeiharde overname van Jochem, ippon.

Daarna staat Jochem tegenover Mark van Dijk, Nederlands Kampioen -15 en heersend Nederlands kampioen -18 jaar, een zware dobber. Ook deze partij is Jochem aanvallend, echter lukt het hem niet goed in zijn pakking te komen, waardoor een goede balansverstoring niet mogelijk is. Hierdoor wordt de actie van Jochem overgenomen en krijgt hij een punt tegen.

De partij in de herkansing tegen Jelle de Bruin is Jochem zeker niet kansloos: beiden scoren een waza ari en er is een golden score (verlenging van de partij) voor nodig om de winnaar te bepalen. In de golden score tijd loopt Jochem tegen nog een waza ari op en ligt Jochem uit het toernooi.

De 14-jarige Jochem heeft door 2 blessures dit seizoen nog geen toernooien kunnen draaien. Dat betekent, dat dit sterk bezette toernooi zonde wedstrijdritme gedraaid moest worden. De kwartfinale bereiken als 14-jarige in de klasse tot 81 kg. is, helemaal onder deze omstandigheden, een goede prestatie.

Nu nog 4 weken voorbereiding voor het volgende meetmoment: het Open Dutch Espoir toernooi in Eindhoven. Ter voorbereiding staat er in de kerstvakantie nog een trainingsstage in Rotterdam op het programma, evenals 2 stagedagen bij de RTC (regionale trainingscentra) in Heerde en Enschede.