Op het zwaar bezette internationale Dutch Open Espoir leverde Nohade Riadi een topprestatie door met heel sterk judo het zilver binnen te halen.
Voor veel landen geldt dit toernooi als een kwalificatietoernooi, zodat het niveau erg hoog is.

Zaterdag startte Judo Promotion Twente met Jochem van Dijk. Jochem van Dijk, 1e jaars in de klasse -18 jaar, is met zijn 76 kg. een lichtgewicht in de klasse in 81 kg. Jochem ging van start tegen Tigo Renes (kamioen op meetmoment in Den Haag) Hij ging onvervaard de strijd aan plaatste een rechtstreekse aanval met tani-otoshi waarmee Jochem net niet tot scoren kwam. Hierop gooide Tigo de versnelling erop en kwam Jochem niet meer in zijn pakking en kreeg een punt tegen. Dit gebeurde ook in de herkansing tegen Pascal Gardias.

Hierna was het de beurt aan Danée Roseval. Danée moest haar trainingen onderbreken door een schouderblessure, in oktober opgelopen in Nijmegen. Hierdoor miste ze het meetmoment in Den Haag en Haarlemmermeer. Met onvoldoende trainings- en wedstrijdritme moest ze het hebben van haar gevoel voor judo en ervaring. Haar openingspartij tegen Nikki Stens verliep goed; Danée domineerde de partij en scoorde met een combinatie o-goshi/o-soto-gari en eindigde met een Yoko-gatame (houdgreep)
Tegen Jilke Ripping van Top Judo Nijmegen liet Danée in de tweede helft van de partij het initiatief teveel bij Jilke en kreeg zelf een punt tegen.
In de herkansing tegen Nova Dijkhuizen haalt ze de partij naar zich toe met een yoko-shiho-gatame (houdgreep), waarna de strijd om brons wacht.
Helaas wacht hier haar angstgegner Yvette Vos, een zware, lange judoka waartegen Danée niet goed in haar pakking kan komen. Het blijft bij een nette 5e plek en de eerste kwalificatiepunten van het seizoen zijn binnen.

Zondag reist coach Martin Evenberg af met Emi Zwak en Nohade Riadi.

Emi opent haar toernooi tegen de Duitse Helen Habib met een heel snel punt tegen. Ze herpakt zichzelf in de herkansing, waar ze een schitterende ippon scoort tegen Naomi Hartemink van Shogonai. Tegen Lizz Sieliakus van Buel Sports draait Emi een zware pot. Ze komt op 2 waza ari’s achterstand en vecht als nooit tevoren. In de laatste seconden doet Emi nog een wanhoopsaanval om tot scoren te komen. Deze wordt snoeihard overgenomen met een o-goshi. Emi bijft op een 9e plek steken.

Nohade zorgt voor JPT voor een fantastische afsluiting van het toernooi:
Nohade is in bloedvorm en de Berlijnse Nele Wagner is haar eerste slachtoffer: Met een yoko-shiho-gatame (houdgreep) na een overname is de eerste pot binnen. De Engelse Summer Shaw is een zware strijd. Summer probeert echter een uchi-mata (heupworp), die door Nohade wordt doorgestuurd en de ippon is voor Nohade. De halve finale tegen Zoe van der Burgt is Nohade oppermachtig: in het pakkinggevecht wordt Zoe al overdonderd en ook deze partij eindigt met een houdgreep.
Dan de finale: hier wacht haar Isabel van Maren. Een judoka van niveau, waar Nohade ontdekt dat haar eigen techniek nog onvoldoende is. Nohade verliest de finale door risico’s te nemen om toch tot scoren te komen.

Coach Martin Evenberg is erg tevreden over de progressie die hij ziet.