Op het traditionele Wintertoernooi in Dedemsvaart wisten Linde Handstede, Noud Karperien en Ruben Vaandering de hoogste trede van het podium te bereiken.

Noud moest in het eerste tijdsblok de mat op. Ondanks het vroege tijdstip was hij wakkerder dan zijn tegenstander en wist hij 2 waza ari’s te scoren en daarna maakte hij de partij af met een houdgreep. In de volgende partij begon Noud aanvallend, maar een ingezette heupworp werd overgenomen en een slippende voet deed de rest, ippon tegen. De andere partij wist Noud eenvoudig te winnen. In de finale poule wist Noud zijn tegenstanders te verslaan met ippon. Hij scoorde met een uchi mata en een o soto gari. Aangezien degene waar Noud in de voorronde van had verloren beide partijen in de finale ronde verloor, ging Noud er met de eerste plaats vandoor.

Ruben en Linde moesten pas in het tweede blok de mat op en beiden wisten alle partijen winnend af te sluiten. Ook deze judoka wisten met uchi mata partijen te beslissen. Voor Linde was deze winst weer een toernooi winst sinds lange tijd, waarmee haar harde werken wordt beloond. Voor Ruben is een toernooi winst wat vaker voorkomend dit seizoen.

Fenne van Beek wist, in het derde blok, een tweede plaats in de wacht te slepen. In de voorronde verloor ze 1 partij, maar de andere 4 partijen wist ze winnend af te sluiten. Hieronder was een partij tegen haar vriendin en trainingsmaat Hanneke Plaggemars die hierdoor met een 3e plaats genoegen moest nemen. Ook 3e werd Marijn Handstede, die veel partijen moest judoën, omdat in zijn poule een tussenronde gespeeld moest worden. Met goed judo en hard werken werd Marijn beloond met een 3e plaats. Chiara Melisie wist ook 3e te worden in haar eerste toernooi bij de -15 jaar. Ze begon het toernooi niet goed maar wist zich uitstekend te herstellen en de 3e plaats was een mooie beloning voor haar inzet. Ook Femke Brouwer wist een 3e plaats te behalen, met aanvallend judo wist ze drie partijen te winnen, verlies van twee partijen betekende dat een derde plaats het hoogst haalbare was. Een eervolle 4e plaats was er voor Sem Sterckel, als eerstejaars -21 jaar moest hij in een poule meedoen met senioren. Deze senioren bleken iets ervarener dan Sem en maakten goed gebruik van hun kansen. Door in de poule de laatste partij met ippon te beslissen dwong Sem een barrage af met twee andere judoka om de 3e t/m 5e plaats. Deze drie judoka waren gelijk geëindigd en dus moesten ze het nogmaals tegen elkaar opnemen. Sem wist de eerste partij met een mooie o uchi gari met ippon te beslissen, maar hij verloor de tweede partij en dus werd deze tegenstander 3e en moest Sem genoegen nemen met een 4e plaats.

Sem Kalwij werd 2e in zijn poule en werd naar de tussenronde verwezen. Hier wist hij niet door te komen en dus was hij uitgeschakeld in de strijd om het eremetaal. Ook Roosmarijn de Wit bereikte bijna de finale ronde, maar op wedstrijdpunten werd zij uitgeschakeld. Taro Zwak, Cas Karperien, Luc van Burik en Mateo Melisie werden in de voorronde uitgeschakeld, ondanks dat zij allen een goede prestatie hadden geleverd.

De judoka werden begeleid door Mark Vaandering, Martin Evenberg en Ferry Evenberg en de coaches waren het er unaniem over eens dat de judoka zich maximaal hadden ingezet om een goede partij te judoën.