Eerst even iets rechtzetten: niet 4, maar 6 kampioenen had Judo Promotion Twente afgelopen zaterdag in Markelo. Ondergetekende had Imke Geselschap en Fenne van Beek op zilver gezet. Dit moest echter goud zijn, waarvoor excuus.

Zaterdag werd in Markelo het eerste opstaptoernooi van 2018 gehouden. Judo Promotion Twente werd daar door ruim 30 judoka goed vertegenwoordigd.

Judo Promotion Twente

Taro Zwak, Noud Karperien en Omar Darwies

Judo Promotion Twente

Taro Zwak, Noud Karperien en Omar Darwies

Blok 1

De eerste deelnemers waren de judoka tot 8 jaar en de lichtere judoka tot 10 jaar. Simon Vaandering haalde het eerste goud binnen, door 3 partijen op rij te winnen met een ippon. Afwisselend met houdgrepen en een heupworp (O-goshi)
Brons was er voor Malo Nemert, Marijn Stoelhorst, Lex Peters, Twan de Bruin, Thomas Koops, Giulia Melisie, Demi Poorts, Alissa Kok en Isis Nollen.

 

Judo Promotion Twente

Simon Vaandering maakt Yoko Shiho Gatame

Judo Promotion Twente

Simon Vaandering

Blok 2

Het tweede blok mocht een mix van tot 10 en tot 12 jaar de tatami betreden.Noud Karperien scoorde zijn ippons staande met diverse worpen.
Hanneke Plaggemars scoorde staand waza-ari om daarna op de grond met houdgrepen de partijen af te ronden. Ook Fenne van Beek werd dit blok kampioen.

Judo Promotion Twente

Hanneke Plaggemars maakt Kesa Gatame

Judo Promotion Twente

Hanneke Plaggemars

Taro Zwak ging met zilver naar huis en brons was er dit blok voor Thore Reijerink, Lars Boomkamp, Dani Yefimov, Stijn Meijer, Omar Darwies, Thijs Wiersema, Rick Japin, Lars Nollen en Elisa Melisie

Judo Promotion Twente

Fenne van Beek

Judo Promotion Twente

Taro Zwak maakt Kesa gatame

 

Blok 3

Het derde blok was voor de ‘zwaardere’ judoka tot 12 jaar.  Imke Geselschap werd kampioen met degelijk judo. Sem Kalwij werd 2e. Hij scoorde onder andere een schitterende ippon met een uchi-mata (heupworp), waarna hij in de laatste partij iets te overmoedig van start ging en een punt tegen kreeg. Esmee Kok toonde in haar eerste jaar tot 12 jaar erg gegroeid te zijn in haar judo; vol zelfvertrouwen met een goede basispakking kwam Esmee tot zilver.  Teero Oskamp en Leon Bruin werden 3e.

 

Judo Promotion Twente

Sem Kalwij met Harai-maki-komi

Judo Promotion Twente

Sem Kalwij

Blok 4

De dag werd afgesloten door de judoka tot 15 jaar.
Chiara haalde als eerstejaars -15 jaar een knappe zilveren medaille, evenals Bjorn Linde. Brons kregen Tristan Boers en Cas Karperien.

Dit toernooi werd door de stagiairs Luc van Burik, Denday de Rooy en Bart Vos gebruikt om hun opdracht ‘begeleiden op toernooien’ uit te voeren. Zij werden daarbij begeleid door hun judolerares en coach Rita Evenberg. Hugo van het Riet nam de honneurs waar voor onze club als jurylid.

 

Zie voor ons foto-album: https://www.facebook.com/pg/JudoPromotionTwente/photos/?tab=album&album_id=1984673561561128