Voor jonge judoka is de stap naar wedstrijden soms (te) groot. Een tussenvorm is de randori: geen wedstrijd met scheidsrechters en prijzen, maar vriendschappelijke partijtjes. Partijtjes, waarbij de judoka na afloop samen beslissen wie gewonnen heeft. Heel erg drempelverlagend, veel minder spanning en het plezier in het spelletje zelf i.p.v. de winst centraal.

De organisatie ter plekke was in handen van Marco Borst, een zeer ervaren judoleraar uit Apeldoorn en interim voorzitter van JBN Oost-Nederland.
Ook wordt nu binnen een tijdsbestek van nog geen 2 uur een mini-wedstrijdtraining gegeven en kunnen de kinderen hun partijtjes met weinig wachttijd draaien. Veel rendement voor weinig tijd.
Het concept bestond al binnen Judo Promotion Twente, alleen werd dit intern binnen de club gedaan. Uniek afgelopen zaterdag was, dat het door de Judobond zelf werd georganiseerd voor de onervaren judoka van alle clubs uit Oost-Nederland. Dat betekent meer kinderen van dezelfde leeftijd en hetzelfde niveau.
De opkomst bestond uit bijna 70 kinderen van diverse clubs. JPT was met 17 deelnemers goed vertegenwoordigd.

De judoka kwamen uit heel Oost-Nederland en vanuit JPT uit Almelo, Borne en Hengelo. Ook judoka uit Almelo, Borne en Hengelo van de nieuwe locaties bij basisschool de Windhoek (Almelo), De Veste (Borne) en Achterhoekse Molenweg (Hengelo) deden aan dit laagdrempelige evenement mee.
Van JPT deden mee:
Floris Staudt, Cas Haasewinkel, Simon Vaandering, Naja Heerze, Demi Poorts, Dennis Smidt, Tim Morshuis, Malo Nenert, Maaike Wolters, Max Penterman, Ruben Vaandering, Madelief de Wit, Inke Heerze, Roosmarijn de Wit, Claudia Alberts en Sophie Huskes.
Alle deelnemers werden beloond met een deelnemerscertificaat.

Wat de judoka en leraren van JPT betreft duidelijk een geslaagd concept en voor herhaling vatbaar.