Met de combinatie van een (randori)training, gevolgd door wedstrijdjes slaat Judo Promotion Twente een brug tussen trainingen en wedstrijden.

Met name voor de beginnende judoka is de drempel om aan wedstrijden mee te doen erg hoog. Ook haken kinderen snel af, wanneer ze na een paar uur in de sportzaal te hebben gezeten, slechts enkele minuten actief kunnen zijn. Ook is het wel spannend om met allemaal ‘vreemde’ kinderen te moeten judoën.

Met deze nieuwe opzet hoopt JPT een tussenstap te hebben gevonden, die deze problemen ondervangt.
Iedereen traint eerst een half uur voor zijn of haar wedstrijdjes beginnen. Dat maakt het al veel minder belangrijk of die paar minuutjes van de wedstrijden succesvol zijn. Ondertussen wennen de mini’s aan de judokaatjes van de andere deelnemende clubs. De organiserende club kan ondertussen de pouletjes schrijven, zodat meteen na de training met de wedstrijdjes kan worden begonnen.

Eerst lekker samen trainen

Eerst lekker samen trainen

Jochem van Dijk en Rico Harder

Judoles van Jochem van Dijk en Rico Harder

Door blokken te vormen met maximaal 25 deelnemers, zijn de wedstrijdjes in 40-45 minuten afgerond, gevolgd door een prijsuitreiking waarbij iedereen op het ereschavot mag plaatsnemen. Het applaus van de in grote getale aanwezige ouders geeft alle kinderen het gevoel kampioen te zijn.

de inimini's

de inimini’s

Een opkomst van 100 % van de aangemelde judoka geeft wel aan dat het idee bij ouders en judoka erg aanslaat.

Jayden (Hengelo in opperste concentratie

Jayden (Hengelo in opperste concentratie

Taro Zwak (Almelo) onderweg naar goud

Taro Zwak (Almelo) onderweg naar goud

Zo’n evenement kan alleen met medewerker van veel vrijwilligers. Om enkelen te noemen: De catering in de kantine werd verzorgd door Marjolein Webers. Martin Evenberg zorgde voor de indeling van de judoka in de juiste pouletjes. Dojo-assistenten Denday Henkelman, Bart Vos en Twan Weber ontpopten zich als ware duizendpoten: de weging, scheidsrechteren, jureren, overal waar handen nodig waren, waren de heren actief. Rico Harder en Jochem van Dijk verzorgden 2 rondes de judolessen. Verder waren veel oudere judoka aanwezig om mee de mat te leggen, te jureren, scheidsrechteren en na afloop alles weer op te ruimen.

Oudere judoka als vrijwilliger actief

Oudere judoka als vrijwilliger actief

Denday Henkelman (Borne) als coachende scheidsrechter

Denday Henkelman (Borne) als coachende scheidsrechter

Kampioen zijn geworden:

Noura Hamad, Simon Vaandering, Odin Koops, Senna Feringa, Stijn Henegouwen,
Julian Parnell, Maikel Horck, Twan de Bruin, Maaike Wolters, Rana Gok, Archie Harcavik, Yassin Ghafiki, Taro Zwak, Tessa de Jong Thore Reijerink, Vince Nijmeijer, Leon de Bruin, Dani Yefimov, Thijs Kamphuis, Bjorn Linde, Charlie Scheurs, Taha Geerdink en Esmee Kok.
Zilver ging naar Finn Hesselink, Ruben Fekkes, Quin Mouthaan, Liam Barneveld, Daan Louwes, Teije Pallast, Tim Hellweg, Kièro Ritsema, Demi Poorts, Tara Pot, Jayden Middelberg, Youri Nijboer, Glenn Wolsink, Tijn Hoftijzer, Rick Japin, Gerard Roerink, Thijs Kleinjan, Giel Hueskes, Nynke Kleinhout, Roy Eenkhoorn, Milan Nijenhuis, Kasper Kleinhout en Laura Bijker
Brons werd mee naar huis genomen door Tycho Leussink, Raul Pot, Joep Nagel, Guilia Melisie, Thomas Koop, Skip Oude Egberink, Jesse Olthof, Bjorn Hadderingh, Marike Harberink, Isis Nollen, Dennis Smidt, Lars Boomkamp, Lars Nollen, Joris Nijmeijer, Lucas Nijenhuis, Bas Blaauwgeers, Emily Sonnenberg, Elisa Melisie, Diego Sauer, Tristan Boers, Guusje Bekhuis, Shawn Hasseth en Kyan Mulder.
Vierde werden Twan Schrage, Emma Louwes, Noah Abdoel, Liam Nollen, William Kuipers, Marijn Stoelhorst, Jonas Thomassen, Thijs Dasselaar, Lisa Doldersum, Alissa Kok, Bram Jansen, Owen Damming, Ziggy Wolters, Selah Wolters, Jorrit de Ruiter, Teero Oskamp, Kasper Webbink, Thijs Wiersema, Niels van Nimwegen, ouri van Rietschoten, Leon Seifi, Tom Haanschoten, Noemi Dijksma, Jaumen van der Mey, Romeo van Staveren, Stijn Molzer, Ruben van Rietschoten, Tom Haasjes en Julian Iesberts.