Ruim 4 maanden na zijn arm breuk kon judoka Ruben Wilbrink van Judo Promotion Twente voor het eerst weer meedoen aan een toernooi. Twee winstpartijen met ippon voor kubi-nage (heupworp) en tai-o-toshi (armworp), gevolgd door een kesa-gatame (houdgreep), bewezen dat hij weer goed op de weg terug is.

Iets teveel haast in de halve finale zorgden voor een overname van harai-goshi (heupworp), waarna Ruben door moest naar de kleine finale om brons. Helaas ging deze partij verloren zodat Ruben genoegen moest nemen met de 5e plek.

Het strijdtoneel was zondag de sporthal in Beuningen bij Nijmegen. Waar de judoka van Judo Promotion Twente meestal hun ervaringstoernooien zoeken in het Noord-Oostelijke gedeelte van Nederland, was nu bewust gekozen voor =een ander district, Midden Nederland. Dit om andere tegenstanders met ieder hun eigen judostijl te treffen.

De selectie gaat voor de prestatietoernooien naar (inter)nationale wedstrijden. Daarnaast moet veel ervaring worden opgedaan op toernooien op regionaal niveau.

De ingetrainde technieken en combinaties ervan, moeten daar worden uitgeprobeerd en ingeslepen.

Noud Karprien (Hengelo) behaalde met zilver het beste resultaat, gevolgd door het brons voor Nohade Riadi (Almelo) Zij won de partij om de 3e en 4e plaats van Femke Brouwer (Hengelo), die hiermee 4e werd, evenals Emi Zwak (Almelo) Linde Hanstede (Almelo) verloor na 3 winstpartijen de kleine finale en eindigde op een 5e plek.