Danée Roseval

Danée Roseval ging in de klasse 70+ tegen Kayley Nuyten van Kenamju goed van start: haar eerste partij won zij binnen 10 seconden met een snelle ko-soto-gake (beenworp). Fleur Teerds van Mahorokan bleek deze dag te sterk en Danée.

In de herkansing wacht haar Paulien Sweers uit Zuid-Nederland. Een uchi-mata bracht haar de winst in deze partij. De laatste partij tegen Amber Weiland uit Oost-Nederland ging helaas verloren, waardoor net niet om brons mocht worden gejudood.

Danee Roseval tijdens NK -18

Danee Roseval tijdens NK -18

Jochem van Dijk

Jochem van Dijk draaide zijn partijen in de klasse -81 kg. Hij was de benjamin in deze leeftijds- en gewichtsklasse. Maikel Frank bleek de betere in het kumi-kata gevecht (gevecht om de pakking). Hierdoor liep Jochem achter de feiten aan en verloor de partij met ippon. De tweede partij tegen Thomas Beekman was Jochem beter gefocust op zijn eigen judo, waardoor hij veel actiever werd en zelf de partij kon gaan maken. Met een waza-ari achter, scoort Jochem 7 seconden voor het eind van de partij een ippon met uchi-mata (heupworp).

Daarna wachtte hem Pepijn de Cloe, een laatstejaars routinier. Jochem is wel actief, wordt echter goed tegengehouden door Pepijn, waardoor de acties niet goed genoeg zijn. Hierdoor krijgt Jochem 3 x shido en verliest de partij.

Al met al een goede entree in deze zware klasse.

Volgende week wacht de judoka -15 jaar de districtskampioenschappen in Markelo, de voorselectie van de NK, die 7 april in Leek worden gehouden.