Van de JPT deelnemers reikt Nohade het verst op dit NK, dat gehouden wordt in Leek. Na een vrijloting in de eerste ronde, moet Nohade het opnemen tegen Ilse Dijkstra. Na wat aftasten weet Nohade Ilse mooi over te nemen door haar door te sturen. Vlak daarna scoort Nohade haar tweede waza ari met een barai (beenveeg) en is de partij afgelopen. In de derde ronde is Maria Medema de tegenstander. Nohade begint goed aan de partij, maar weet niet tot scoren te komen. Een wat afwachtende houding in het vervolg van de wedstijd geeft Maria de kans om zelf aan te vallen. Nohade krijgt een waza ari tegen en in de drang om deze achterstand weer goed te maken, komt Nohade in het grondgevecht in een houdgreep terecht. Nohade moet nu verder in de herkansing. Hier is Puck Menkhorst haar eerste tegenstander. Nohade scoort 2 keer een waza ari en heeft de winst binnen. Hierna is Zoe van der Burgt haar tegenstander. Nohade begint zeer aanvallend aan deze wedstrijd en binnen de minuut weet Nohade een ippon te scoren met een tani otoshi. Nu moet Nohade nog één partij judoën en wel de wedstrijd om brons. Aangezien de andere matten nog niet klaar zijn met hun wedstrijden, moet Nohade drie kwartier wachten voordat ze de mat weer op kan tegen Gwen van Poelgeest. Van Poelgeest neemt direct het heft in handen en zorgt ervoor dat Nohade niet in de wedstrijd komt. Met een o uchi gari scoort ze een waza ari en even later scoorde ze een waza ari met een lage schouderworp. Hierdoor moet Nohade genoegen nemen met een 5e plaats.

In deze gewichtsklasse tot 40 kg hebben we ook Emi Zwak als deelneemster. Emi moet het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Maud Lavrijssen. Emi begint aanvallend aan de wedstrijd tegen een tegenstandster die groter en vorser is. Lavrijssen verrast Emi met een o soto gari en de daarop volgende houdgreep beslist de partij. Lavrijssen weet net als Nohade de 5e plaats te bereiken. In de herkansing neemt Emi het op tegen Eva Thole. Deze tegenstander weet Emi tweemaal over te nemen met tani otoshi.

In de klasse tot 44 kg doet namens JPT Femke Brouwer mee. Femke begint goed aan het toernooi tegen Faye Hensen. Ze is zeer aanvallend, maar weet niet tot scoren te komen. Een aanval van Hensen is voldoende voor een waza ari en Femke weet dit in de laatste minuut niet meer goed te maken. Imke Bloemers is de volgende tegenstander van Femke, die ook in deze wedstijd de overhand heeft. Een raar ingezette worp van Bloemers, waarbij beide judoka recht naar voren vallen, blijkt voor Femke het einde van het toernooi. Femke’s hoofd raakte de mat en ze is een moment buiten bewustzijn. Heel jammer dat het zo moet eindigen voor Femke.

Femke Brouwer (Hengelo)

Femke Brouwer (Hengelo)

In de klasse tot 48 kg is Linde Hanstede de JPT vertegenwoordiger. In de eerste ronde moet Linde aantreden tegen Joni Geilen. Linde komt niet lekker in de wedstrijd en krijgt al snel een shido voor niet aanvallen. Hierna gaat het iets beter. Omdat Linde de arm niet kan vastpakken, kan ze niet inzetten. Joni houdt heel tactisch haar arm buiten bereik van Linde. Zo krijgt Linde nog twee shido’s en moet ze de winst aan Geilen laten. In de herkansing stuit Linde op Yeska Digemans. Linde begint zeer aanvallend aan deze partij, maar ze kan niet tot score komen. Ook Dingemans probeert aan te vallen en zo wordt dit een zeer levendige partij. Dingemans krijgt shido’s en wordt zo gedwongen meer aan te vallen. Linde profiteert hiervan door een waza ari te scoren met een tani otoshi (offerworp). Linde krijgt in het vervolg van de partij nog wel een shido, maar de waza ari blijkt genoeg voor de winst. Amber Mulder is de volgende tegenstander. Linde krijtg niet goed grip op deze tegenstander en een inzet wordt overgenomen en Linde komt op achterstand. Bij een volgende actie komt Linde bijna in een houdgreep terecht. In een poging te ontsnappen, duwt Linde haar tegenstander over zich heen, waardoor ze helaas in een verwurging terechtkomt en moet afkloppen.

Linde tegen J. Geilen

Linde tegen J. Geilen

Mateo Melisie was de enige heer van JPT die zich had weten te plaatsen en dit in de klasse tot 34 kg. Als eerste jaars – 15 was het al een hele prestatie om een NK te halen, dus de verwachtingen waren niet al te hoog. Mateo moest in de eerste ronde judoën tegen Bart Vestappen. Bart wist een waza ari te scoren met een tai otoshi. Mateo was hierdoor een beetje beduusd en de volgende actie van Verstappen, een o uchi gari, leverde hem een ippon op. In de herkansing moest Mateo het opnemen tegen Ruben Walinga. Mateo kwam in het grondgevecht in een houdgreep terecht waaruit hij niet meer wist te ontsnappen.

Matteo Melisie met coach Ferry Evenberg

Matteo Melisie met coach Ferry Evenberg

Al met al was het voor de JPT judoka weer een dag waar ze ervaring hebben kunnen opdoen tegen de top van Nederland en deze ervaring zal hun weer verder brengen op hun judo pad.