In het eerste blok op zaterdag komt Cas Karperien (U13) op de mat, na 3 weken niet getraind te hebben door een schouder blessure. Hij staat stevig op de mat en weet door goed te blijven aanvallen de scheidsrechter aan zijn kant te krijgen en wint de partij. Cas blijft super judoën en probeert veel, maar komt net te kort om te scoren in zijn 2e partij. Hierdoor beslist de scheidsrechter helaas in zijn nadeel. Cas wordt uiteindelijk 3e wat zeer knap is op zijn eerste toernooi buiten Nederland.

Noud Karperien en Ruben Vaandering (U11) mogen in het middagblok de mat op.
Ruben begint met zijn 1e partij en weet deze binnen 10 sec met een mooie harai goshi binnen te slepen. Zijn 2e en 3e partij worden door een overname (ure nage) ook vroegtijdig beëindigd.
Al met al heeft Ruben ongeveer 40 sec op de mat gestaan om met de 1e prijs naar huis te gaan.

Noud mag na Ruben ook de mat op. In de eerste partij zie je aan Noud dat hij door het lange wachten en de zenuwen de partij niet helemaal onder controle krijgt en na 2 volle minuten judoën beslist de scheidsrechter in zijn nadeel.
De 2e partij gaat Noud er weer helemaal voor maar ook deze partij wordt er geen score bereikt en wordt de beslissing door de scheidsrechter bepaald en ook deze partij gaat naar de tegenpartij. Als Noud voor zijn de 3e partij de mat op gaat wil hij winnen 3x verliezen is niet wat Noud wil. Na wederom 2 volle minuten op de mat waarin Noud duidelijk de betere was. Wordt de beslissing wederom door de scheidsrechter bepaald en ook deze wordt in zijn nadeel beslist.

Op de zondag komen Danée Roseval, Luca Dikken en Jochem van Dijk op de mat.
Voor de heren wordt het een zware dag. Beiden verliezen twee partijen, echter wel van de latere nummer 1 en nummer 3.

Met Danée gaat het beter, ook al start ze met een verlies partij tegen Zoe Desmet. De tweede partij weet Danée te winnen met ippon, die ze kreeg voor een mooie ko soto gake(buitenwaartse haak). Ook in de derde partij gaat het goed met Daneée. Ze weet ook deze wedstrijd met ippon te winnen door met tani otoshi haar tegenstander Leyla Jamaigne op de rug te werpen. De wedstrijd tegen Brittany Cardon wordt beslissend welk ere metaal mee terug mag naar Hengelo. Wordt het zilver of brons? Vanaf het begin van de wedstrijd heeft Danee problemen om aan te vallen. Brittany judoot slim en weet Danée te verslaan en hierdoor moet Daneée genoegen nemen met een 3e plaats.