Strijdtoneel is Sporthal De Haverkamp in Markelo.

Het is zaterdagmorgen en de dag begint op tijd. Om 8.00 uur vormt zich een rij van meiden voor de weegschaal. Hiermee begint ieder toernooi: de gang naar de weegschaal. De indeling bij een judotoernooi vindt namelijk plaats op basis van  gewicht. Zo ook vandaag.
Daarna gaan de judopakken aan en gaan de jeugdige judoka de mat op voor een warming-up. Het is spannend, er is maar één keer per jaar een districtskampioenschap en voor Oost-Nederland is dat vandaag.

Voor Judo Promotion Twente zijn het Fenne van Beek, Isis Nollen, Alissa Kok, Hanneke Plaggemars, Roosmarijn de Wit, Elisa Melisie, Imke Geselschap en Esmee Kok die de tatami bestreden om de strijd aan te gaan om de titel ‘Kampioen van Oost-Nederland’

Fenne van Beek is laatstejaars -12 jaar en prolongeert haar titel van vorig jaar, weliswaar in een hogere gewichtsklasse. Fenne beëindigt alle partijen voortijdig met ippon: Michelle Bloemendaal, Yara Papen en Yayda ter Heerdt sneuvelen met respectievelijk o uchi gari (beenworp), Tate shiho gatame (houdgreep) en o soto gari (beenworp, gevolgd door eveneens tate shiho gatame (houdgreep).

Hanneke Plaggemars werpt Belle Logtmeijer

Hanneke Plaggemars werpt Belle Logtmeijer

Hanneke Plaggemars gaat voortvarend van start door met met haar o soto gari achtereenvolgens Tessa de Jong en Bella Logtmeijer te verslaan. Tegen Malissa Kortenaar wordt haar aanval helaas overgenomen. De strijd om brons tegen Isis de Vrught maakt Hanneke het heel spannend: ze komt in een houdgreep terecht. Hanneke weet Isis er echter perfect uit te tillen, waardoor ze zelf Isis in een kesa gatame krijgt en vasthoudt tot ippon. Een mooie bronzen medaille is ook bij Hanneke het resultaat.

Imke Geselschap om brons tegen Bloemendaal

Imke Geselschap om brons tegen Bloemendaal

Imke Geselschap groeit gedurende het toernooi; haar partij tegen Noa Opstal is ze nog niet scherp en belandt ze in een kesa gatame(houdgreep). Tegen Yoëlla Bax gaat het al veel beter, de strijd gaat gelijk op om uiteindelijk door net te weinig aanvallen te verliezen. Imke maakt in de partij tegen Quinty Bloemendaal alles goed door een mooie ippon te scoren met een ko soto gake (beenworp) en zo brons te halen.

Benjamin Isis Nollen

Benjamin Isis Nollen

Isis Nollen is met haar 7 jaar de benjamin van de groep. Ze gaat vol enthousiasme de strijd aan om te ontdekken dat het tempo te hoog is om zelf te kunnen scoren.

 

Hierna is het de beurt aan de heren, voor ons Ruben Vaandering, Lars Nollen, Noud Karperien, Taro Zwak, Dani Yefimov, Teero Oskamp en Sem Kalwij.

Ruben Vaandering finalepartij tegen Gijs Zonneberg

Ruben Vaandering finalepartij tegen Gijs Zonneberg

Ruben Vaandering draait een superseizoen: na goud in Lommel (België) vorige week herhaalt Ruben vandaag dit resultaat. In de voorrondes sneuvelen achtereenvolgens Bram Teusink en Nelson van der Meer met een schitterende ura nage (offerworp). De finale tegen Gijs Zonnenberg is spannender: Ruben kan niet scoren, maakt echter wel veel aanvallen. Krijgt Gijs wel mee naar de grond maar niet op zijn rug. Uiteindelijk wint Ruben op beslissing.

Noud Karperien wint brons tegen Akos Tinkoczy

Noud Karperien wint brons tegen Akos Tinkoczy

Noud Karperien veegt Archie Hararik met een de ashi barai van de mat, om vervolgens te gretig in de aanval te gaan tegen Johnny-Lee Meyer, die hem overneemt met ura nage (offerworp)
Nu zijn worpen beter voorbereidend, wint Noud achtereen volgens van Arjen Varisli (ko uchi makikomi (beenworp)) en Levi Teesink (o goshi (heupworp)). In de strijd om brons wacht hem zijn angsgegner Akos Tinkoczy. Hier heeft hij al vaak van verloren, maar vandaag is de kentering: met een mooie ko uchi makikomi haalt Noud het brons binnen.

Teero Oskamp en Dani Yefimov doen voor het eerst mee en laten zien niet voor niets hard te trainen: hun debuut wordt beloont met 2 winstpartijen, waarmee ze op een 9eplek eindigen.

Sem Kalwij wint 3 partijen met ippon en rijkt tot een 7eplek in een grote poule.

Voor Judo Promotion Twente kwamen Mark Vaandering, Rico Harder en Rita Evenberg als coach in actie. De jurering werd gedaan door Denday Henkelman en Bart Vos.