De Twentehallen waren afgelopen zaterdag het ‘strijdtoneel’ van het laatste onderling toernooi van dit seizoen van Judo Promotion Twente, Senshi, Judosport Oost en Schuttersveld.

Daar ga je dan voor je eerste toernooitje: in een grote sporthal op een judomat, helemaal alleen. Nou ja, alleen: tegenover je staat nog zo’n kindje in een wit pakje en een scheidsrechter begeleidt de partij. Je ouders zitten op de tribune, maar die is wel ver weg.

Heel spannend en heel erg leuk. Wat een kick, wanneer je dit avontuur helemaal zelf hebt beleefd. Zelfvertrouwen, samenwerken, concentratie, discipline zelfbeheersing; zoveel aspecten die ongemerkt op een enkele ochtend de revue zijn gepasseerd.

Ongemerkt, want jij staat gewoon lekker te stoeien, onbewust van al die grote-mensen-gedachten.
Even kijken of papa wel ziet wat ik doe: oeps, boem, daar ga ik, dat is dus niet zo handig. Toch maar op die andere judoka letten.

Spelenderwijs worden de wedstrijdjes gedraaid. De scheidsrechter is meer begeleider dan scheidsrechter. Regelmatig zit zij/hij op de knieen met 2 mini judoka die met rustige stem wordt uitgelegd, waarom je de ander niet om de nek mag vasthouden. Dan gaat het spel weer verder.

Drie blokken waren er, beginnend met de jongste judoka en eindigend met de meer ervaren jeugd. Na ieder blok is er een prijsuitreiking met een echt podium. ‘Ja, alle foto’s zijn gemaakt, ga maar lekker naar papa en mama om je prijs te laten zien’. Deze zin was vaak nodig, omdat de meeste judoka het schitterend vonden om samen op de blokken te staan en genoten van het applaus.

Marijn en Julian

Marijn en Julian

Kampioen werden Simon Vaandering, Jayden Middelberg, Jaymen van der Mey, Dani Yefimov, Omar Darwies, Thijs Wiersema, Claudia Alberts en Imke Geselschap.

Zilver ging naar Giulia Melisie, Lars Boomkamp, Floris Mittendorf, Isis Nollen, Marijn Stoelhorst, Esmee Kok, Roosmarijn de Wit en Elisa Melisie.

Brons was er voor Alissa Kok, Jasper Koop, Madelief de Wit, Demi Poorts, Pien Swerink, Thore Reijerink, Thomas Koop, Julian Iesberts, Jorrit de Ruiter, Lars Nollen, Teero Oskamp, Rick Japin en Tristan Boers.

Jayden wint goud

Jayden wint goud

Floris zilver

Floris zilver

De strakke organisatie van deze ronde was in handen van SJO (Stichting Judosport Oost), waarvoor dank.
Coaching en begeleiding van de judoka van JPT werd gedaan door Bart Vos, Twan Weber en Rita Evenberg.