Op zaterdag 16 juni streden zestig verschillende teams om de nationale titel tijdens de finaleronde van de jeugdteamcompetitie. Er waren vier combinatieteams met Judo Promotion Twente geplaatst voor dit geweldige evenement.

Heren -12 jaar

Heren -12 jaar

De jongens -12 jaar waren vandaag erg dichtbij het podium. Het team bestond uit Armin Shao Bargh (SJO), Noud Karperien (JPT), Gerard Roerink (SJO), Luca Richardson (JSH), Luuk Mannebeek (SJO), Sem Kalwij (JPT), Douwe Leushuis (JSH) en Shawn Haseth (SJO). Hun eerste ronde wordt met 4-1 gewonnen van Hercules. In de kwartfinale is het team Budosport Arnhem dat met 3-2 wint net te sterk. In de herkansingen worden achtereenvolgens Veendam en Team Coolen verslagen.

De strijd om het brons is wederom spannend na een 2-2 stand wordt verloren met 3-2 van Talententeam Noord Holland. De jongens waren na afloop teleurgesteld, omdat ze zo dichtbij waren. Dit kenmerkend hun passie voor de sport!

Coaches Sirach Cooiman, Rico Harder en Martin Evenberg

Coaches Sirach Cooiman, Rico Harder en Martin Evenberg

Als coaches hebben we vele mooie ippons gezien en genoten dat het een echt team was waarbij alle judoka’s hebben kunnen judoën.

Meidenteam -12 jaar

Meidenteam -12 jaar

De meiden -12 jaar waren ook met een grote groep judoka’s aanwezig in Midden Nederland. Het team bestond uit Fenne van Beek (JPT), Tara Pot (SJO), Hanneke Plaggemars(JPT), Rana Gök (SJO), Belle Logtmeijer (SJO), Elisa Melisie (JPT), Imke Geselschap (JPT) en Jasmien Hamad (SJO). De eerste ronde wint het combinatie team van Maastricht. De kwartfinale wordt verloren van Geelhoed. De Tukkers herpakken zich knap door Mahorokan met 4-1 te verslaan. De partij erna wordt verloren van Helden dat ook derde wordt. Alle meiden hebben genoten van de atmosfeer en lekker kunnen judoën!

Meiden -15 jaar

Meiden -15 jaar

In het middagblok begonnen de meiden Nohade Riadi (JPT), Rut Bouwhuis (SJO), Linde Hanstede (JPT), Vera Smit (SJO) en Amber joy Littouw (SJO) (-15 jaar) aan hun NK. Helaas moest Femke Brouwer (JPT) ziek thuis blijven en stonden de meiden hierdoor elke ronde al een punt achter. De eerste ronde winnen Nohade, Vera en Amber hun partijen van judo A-zeven. In de kwartfinale staan wederom de meiden van Helden in de weg. In de herkansing wordt ook verloren van combinatie Arnhem/Nijmegen. De meiden straalden veel plezier uit op en buiten de mat. Als coaches konden we merken dat hun wekelijks samen trainen bij het RTC een band schept. We gaan nog meer zien van deze toppers!

De jongens -15 jaar kwamen met goede moed richting Nijmegen. Iedereen was op gewicht en had er zin in. Het team bestond uit Twan Cremer (JSH), Jouke Snippe (SJO), Hugo Hesselink (SJO), Thijmen Pereboom (SJO), Marijn Hanstede (JPT), Ruben Koning (SJO), Bryan van Zijtveld (judo Zutphen) en Tycho Massop (Nippon Achterhoek). De eerste ronde wordt net als alle andere teams gewonnen van Hercules. In de kwartfinale gaan de partijen spannend heen en weer en wordt met 3-2 verloren van Mahorokan/Slingerland. De herkansing verloopt wederom spannend en ook hier wordt met 3-2 verloren van Veendam/Noord.

De kleine verschillen in de uitslag (3-2) laten zien dat we als Twente steeds dichter bij de top komen.

We willen alle judoka’s en clubs die meededen in het team bedanken voor jullie inzet! We zien uit naar de toekomst van deze talenten en hopen volgend jaar weer samen te gaan strijden.