Afgelopen zaterdag was het weer zover. De jaarlijkse clubkampioenschappen werden gehouden, ditmaal in Hengelo. In de dojo aan de Jan Prinsstraat kwamen over drie blokken verdeeld 110 judoka op de mat. Alle leden konden meedoen en dit was ook te zien, van de jongsten van 6 jaar tot en met de senioren van de selectie, iedereen ging de mat op om zijn/haar partijen te judoën. De judoka kwamen uit Almelo, Borne, Hengelo en Vroomshoop.

Het bleek een echt judofeest voor alle deelnemers, aangezien bij de poule indeling rekening was gehouden met het niveau van de judoka. Niet alleen stonden de judoka op de mat om te judoën, de oudere judoka maakten zich daarnaast verdienstelijk door te scheidsrechteren, maar ook door de jurytafel te bemannen.

Voor de meeste judoka zijn de clubkampioenschappen de laagdrempelige start van hun judo carrière.
Sommige jonge judokaatjes was de drempel erg hoog. Vooraf werd door judoleraar Rita Evenberg gevraagd wie er zenuwachtig was. Hierbij gingen de meeste vingers omhoog. Juf vroeg hierna welke ouders het spannend vonden en ook hier gaf het merendeel aan het wel spannend te vinden.

Gelukkig maar, het is ook niet niks. Je staat daar in je uppie tegen een andere judoka. Niemand om je achter te verbergen. En dan al dat publiek.

Om de drempel te verlagen, werd ieder blok begonnen met een warming-up. Daar maakte je ongemerkt al kruipend en stoeiend kennis met een aantal judoka. Daarna werden de groepjes gemaakt en verdeeld over de 3 matten.

Ook voor veel ouders was dit nieuw, vooral het eerste blok met de jongste deelnemers. Daarom werd door 2 judokaatjes een demonstratiewedstrijdje gehouden, zodat de regels konden worden uitgelegd.

Vader en Zoon Mark en Ruben Vaandering in actie

Vader en Zoon Mark en Ruben Vaandering in actie

Daarna kon het beginnen. De ouders en judoka werden verrast door demonstratiewedstrijden van de selectiegroep. Enkele jongere selectie judoka stijgen duidelijk boven het niveau van hun leeftijdsgroep uit. Zij werden daarom ingedeeld bij de ‘alle categorieën’. Zo demonstreerde een Ruben Vaandering met zijn vader Mark Vaandering hoe 2 generaties met een groot gewichtsverschil mooi en veilig judo kunnen laten zien.
Ook kwamen de senioren tegen elkaar in actie, hetgeen spectaculaire demonstraties opleverde.

Dit gebeurde bewust verdeeld over de hele dag, zodat ouders en judoka konden zien wat de toekomst nog aan judo beloofde.

Het bestuur van JPT en de leraren zijn blij met de inzet van alle vrijwilligers die deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt.

Kampioen werden:
Fenne van Beek, Noud Karperien, Jorrit van Assen, Tristan Boers, Esmee Kok, Skip Oude Egberink, Wessel Huis in ’t Veld, Giulia Melisie, Nora Simens, Simon Vaandering, Nick Heuvelmans, Isis Nollen, Thijmen Heuker of Hoek, Haotian Lei, Lars Boomkamp, Thore Reijerink en Javier Meijrink

5 stralende meiden tijdens hun prijsuitreiking

5 stralende meiden tijdens hun prijsuitreiking

Nieuwsgierig geworden? Volgende week zaterdag tijdens het wijkfeest op de Slangenbeek geven we demonstraties. Van 11.00 – 13.00 uur bent u welkom om te komen kijken. Of neem de proef op de som en doe lekker mee tijdens de open lessen tussen de demonstraties.