Op een prachtige zomers dag verzamelde de wedstrijdgroep van JPT zich bij Adventure Point in Den Ham. Hier werd hen een sportieve dag aangeboden door Inge Ebeltjes van Senshi uit Nijverdal. Gedurende het seizoen hadden de judoka van Senshi meegedaan aan de wedstrijden en het kamp van JPT, waarna Senshi de organisatie op zich nam voor een geweldige afsluiting voor onze groep in Den Ham.

Vlak na aankomst werd de groep in tweeën gesplitst: de oudsten mochten een GPS tocht volbrengen naar het punt waar een vlot moest worden  gebouwd, terwijl de jongsten op het terrein gingen boogschieten, voetballen, midgetgolfen en in grote ballen hangend en rollend met elkaar de strijd aangingen.

Levensgrote ballengevecht

Levensgrote ballengevecht

Na een wandeling van bijna 2 kilometer kwam de oudste groep aan bij het door de GPS aangegeven eindpunt. De groep werd in tweeën gedeeld en in twee groepen van 8 werd aan de vlotten gebouwd. Het ene groepje had de boot, tot verbazing van de instructeur, vlot in het water. Het andere groepje had iets meer tijd nodig. De instructeur was verbaasd over de kwaliteit van de vlotten en de goede gedisciplineerde  samenwerking tussen de judoka’s. Toen allebei de vlotten te water waren werd er een race gedaan en kon er nog even gezwommen worden.

We drijven

We drijven

Hierna werden de rollen omgedraaid: de jongste groep vertrok onder begeleiding van Ferry Evenberg voor hun GPS tocht en de oudsten keerden weer terug naar het terrein.
De oudste groep beperkte zich tot de rol van ‘hangjongeren’ bij de tafels, waarbij een enkele sportieveling zich nog tot een potje voetbal waagde.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Inge, bedankt voor deze leuke dag