De wedstrijdjudoka’s van judo promotion Twente zij hun seizoen gestart net een judostage.

De ruim 40 judoka uit Almelo, Borne, Hengelo en Vroomshoop moesten flink aan de bak: met drie judotrainingen, krachttraining, een Bootcamp en zwemmen zijn de judoka weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Belangrijk tijdens zo’n stage is ook de groepsbinding. Tussen de trainingen zijn enkele uren nodig om te herstellen. Hierbij gaat de oudere groep languit op de judomat. De jngsten gaan samen voetballen e.d. Hoezo herstellen?

De begeleiding was in handen van Ferry Evenberg, Rico harder, Martin Evenberg, Jochem van Dijk (judo training), Anke van Burik (Bootcamp en adviezen krachttraining) en Martin Evenberg en Rutger ten Cate (krachttraining).

De catering werd verzorgd door Jeroen Bekhuis, Mariska Jacobs en Jessica van Dijk.

Voor de jongste groep tot 12 jaar gebeurde alles spelenderwijs.

De oudste groep had het zwaarder te verduren. In deze groep zitten judoka die internationale ambities hebben.

Zondag werd de middagpauze benut om judoka en ouders te informeren over het programma van het komende seizoen.

Het programma wordt flink aangepast: de zaterdagtraining wordt vervangen door trainingen op maandag dinsdag en vrijdag. Dit om de trainingsmogelijkheden te vergroten en de judoka maximaal in de gelegenheid te stellen aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen. Ook is er zo meer kader beschikbaar om hen hierbij te begeleiden.

Er zal tijdens deze trainingen ook ruim aandacht zijn voor mentale training en core stability.

Voor 12 jaar en ouder worden geen wedstrijd trainingen gepland op dinsdag en donderdag. Dit zijn namelijk de dagen waarop wordt getraind op het RTC in Enschede. Zo kunnen de judoka hun clubtrainingen goed combineren met de trainingen van het RTC.

De judoka hebben hun wedstrijdschema ontvangen. Het seizoen gaat al snel van start:

De eerste toernooien in Enschede, Arnhem en Warschau vinden al in september plaats.

Op naar een seizoen met nieuwe kansen en uitdagingen.