De Judobond Nederland begint dit seizoen met een maandelijkse nationale training in Papendal. Deze training vormt onderdeel van het verplichte programma voor judoka die de aansluiting zoeken richting de nationale top.

Twee jaar geleden begon de Judobond Nederland met RTC’s, Regionale Training Centra. Het RTC in Enschede is er hier één van. Het bondscentrum verplaatste zich van Nieuwegein naar Papendal, hèt topsportcentrum van Nederland.

Dit jaar is een nieuw beleid gepresenteerd voor de judoka tot 18 jaar, waarbij de ontwikkeling van de judoka centraal staat. Niet meer alleen de prestaties op de meetmomenten, nu wordt gekeken naar de allround judoka: o.a. progressie in ontwikkeling van zowel prestaties als techniek, de verrichte arbeid en de balans in zijn programma wegen nu mee bij de keuze welke judoka geselecteerd gaan worden voor een traject. Ook heeft de judoka met zijn coach nu meer invloed op het te volgen traject.

Zondag werd op Papendal de aftrap hiertoe gegeven met de eerste landelijke trainingsdag voor judoka tot 15 jaar en tot 18 jaar die trainen bij de verschillende RTC’s.

Voor JPT stonden op de mat Jochem van Dijk, Nohade Riade, Linde Hanstede en Marijn Hanstede. Zij maken deel uit van een bredere selectie van het RTC in Enschede. De judoka tot18 jaar gaan als aanvulling op hun programma voortaan naar de maandelijkse trainingen.

Waar de judoka de mat op gingen, enkele workshops volgenden over tapen en gewicht maken en van Hilde Jager een kijkje kregen in het leven van een topsporter, werden de coaches geïnformeerd over het nieuwe beleid.