Het judoseizoen is begonnen met het belangrijkste toernooi voor senioren, namelijk het NKT.

Op het Nationaal kwalificatie toernooi te Almere stapten 4 JPT judoka de mat op, om een gooi te doen naar een plek op de NK. De heren moesten al vroeg starten in de mooie topsporthal in Almere. De weging begon om 8.00 uur en de wedstrijden starten om 9.30 uur.

Timo van Leerdam kwam uit in de klasse tot 60 kg. Martin Evenberg kwam uit in de klasse tot 66 kg en Vincent Eidhof en Tom Rouwers straten in de klasse tot 81 kg.

Timo moest in zijn eerste partij aantreden tegen Bart Weling. Timo moest er nog een beetje inkomen en kwam zelfs op achterstand. 20 seconden voor het einde wist Timo een ippon te scoren en zo zijn eerste wedstrijd te winnen. Quincy Haefkens was de volgende tegenstander. In deze wedstijd was Timo al wat beter op dreef. Hij had het initiatief, maar kwam niet tot scoren. Haefens zette een techniek in de Timo niet verwachtte, en Haefkens scoorde een ippon en verwees Timo naar de herkansing. Tim de Vrught was de eerste tegenstander in de herkansing. Timo had deze partij onder controle en hij scoorde een ippon. Jian van Wijland was de volgende opponent voor Timo. Jian was vandaag net wat beter dan Timo en met een ippon maakte hij een eind aan dit toernooi voor Timo, die met een zevende plaats genoegen moest nemen.

Martin Evenberg, judoleraar van Judo Promotion Twente in Almelo, Borne en Hengelo, moet het in zijn eerste partij opnemen tegen Damien van Mierlo. Martin begon agressief aan deze partij en binnen een minuut wist Martin  waza ari’s te scoren met sumi geashi. De volgende tegenstander was Bjorn Burgers en ook in deze partij weet Martin snel een waza ari te scoren met sumi geashi, maar Burgers weet iets beter Martin’s techniek te voorkomen en door agressief aan te vallen weet ook hij een waza ari te scoren. Martin weet niet goed wat te doen en een o soto makikomi van Burgers leverde hem weer een waza ari op en dus een ippon. In de herkansing staat de mooiste naam van het toernooi voor Martin klaar. Maximus Chicoma Alfaro is zijn tegenstander. Ook deze partij begon Martin weer met aanvallend judo, maar Chicoma had goed gekeken naar Martin’s eerdere partijen. Dus moest Martin wat anders bedenken. Doordat Chicoma anders ging staan gaf hij Martin de kans om een o soto gari in te zetten. Martin deed dit ook en hij scoorde een mooie ippon. Tim Banen was de volgende waartegen Martin het moest opnemen. De links pakkende Banen zette een o oto gari in en deze was Martin te machtig. Een ippon voor Banen was her resultaat en Martin was klaar. Martin was tevreden met zijn optreden, aangezien het al enkele jaren geleden was dat hij op dit niveau had meegedaan.

Vincent Eidhof had zich door Martin laten overhalen om ook mee te doen, maar Vincent had zich niet zo goed kunnen voorbereiden als gevolg van zijn werk als politiefunctionaris. Vincent stond tegenover Ryan Donkelaar. Donkelaar wist met zijn kracht Vincent onder controle te houden. Vincent probeerde wel onder deze kracht uit te komen, maar dat lukte niet. Met een o soto makikomi scoorde Donkelaar een waza ari en de volgende houtgreep maakte een einde aan deze partij. In de herkansing moest Vincent het strijdperk betreden tegen Joel van Os. Ook tegen Van Os moest Vincent tegen een krachtigere tegenstander vechten. Een heupworp van Vincent werd overgenomen en Vincent kwam in een houdgreep terecht. Helaas as het na twee partijen voor Vincent afgelopen.

Tom Rouwers is in voorbereiding op de WK voor politiemedewerkers en hij wilde zich wel weer meten met de subtop van Nederland. Tom traint nu bij Theo Meyer, omdat hij daar in de buurt werkt en woont. Tom begon goed tegen Joris Hoedema hij scoorde een waza ari met een yoko tomoe en had de winst bijna binnen. De laatste seconde van de partij liet Tom zich   alsnog verassen en ging de winst naar Hoedeman. Tegen Finn Veldman ging het sneller en beter. Met een mooi uitgevoerde o uchi gari scoorde Tom een ippon. Nathan van ’t Hof kon het Tom ook niet moeilijk maken. Met 2 waza ari’s, gescoord met een uchi mata en een yoko tomoe besliste Tom deze wedstrijd. Jorn Poelman was de volgende die het tegen Tom opnam, maar ook hij was niet opgewassen tegen Tom. Na een grondgevecht waarin Tom verschillende technieken probeerde, kwam Poelman in een sankaku houdgreep terecht, waaruit hij niet meer wist te ontsnappen. Jelle Wolterbeek was de volgende opponent, maar Wolterbeek bleek een maatje te groot voor Tom. Binnen twee minuten wist Wolterbeek 2 waza ari’s te scoren en mocht Tom gaan douchen.

Het was een mooi toernooi voor de JPT’ers, waarin Martin en vooral Tom boven verwachting scoorden, volgens de coach van de dag, Ferry Evenberg.