In Arnhem werd door judoclub Bushi een toernooi georganiseerd op de mooie locatie van het CIOS Arnhem. Op dit zeer goed bezette toernooi wist Noud Karperien van Judo Promotion Twente alle wedstrijden met ippon te winnen en zodoende kon hij met de eerste prijs weer huiswaarts keren. Noud wist met goed judo alle partijen voortijdig te beëindigen. In dezelfde leeftijdsklasse wist Ruben Vaandering beslag te leggen op de 2e plaats. Ook Ruben was goed op weg naar een 1e plaats, maar met een waza ari in zijn voordeel, wist zijn tegenstander toch nog een ippon te scoren. Ook al eindigden beiden met evenveel winstpartijen en een gelijk aantal punten, het onderlinge resultaat was in het voordeel van de toernooiwinnaar.

Ook een 2e plaats was er voor Marijn Hanstede in de klasse tot 60 kg in de leeftijdsgroep tot 15 jaar. Marijn wist met aanvallend judo te scoren. De eerste en de tweede partij werden beslist met, samen, 4 waza ari’s. Allen gescoord met o uchi gari. De tegenstander in de derde partij probeerde Marijn van het scoren af te houden, wat gedeeltelijk lukte. Marijn scoorde niet met zijn techniek, maar de scheidsrechter deelde 3 shido’s uit aan zijn tegenstander en dus was zo de partij voortijdig beslist. In de finale geen het gelijk op en draaide het uit op een Golden score. Ook hierin bleven de partijen in evenwicht en na een partij van 7 minuten en 25 seconden kreeg Marijn zijn 3e shido en was de 2e plaats een feit. Zijn tegenstander had ook al twee shido’s, dus ze waren zeer aan elkaar gewaagd.

Linde Hanstede en Matteo Melisie strandden net naast de 3e plaats. Zij verloren beide de wedstrijd om brons.

Nohade Riadi bleek net 100 gram te zwaar en moest nu uitkomen in een zwaardere klasse. Ze hield zich goed aan haar opdracht en wist hier nog 1 winstpartij mee binnen te slepen.

De andere JPT-deelnemers, Amber Goris, Taro Zwak, Sem Kalwij, Fenne van Beek, Hanneke Plaggemars, Cas Karperien en Chiara Melisie werden allen in een eerder stadium uitgeschakeld. Vermeld mag worden dat Chiara Melisie zeer goed voor de dag kwam op dit toernooi en dat de andere deelnemers nog niet in grootse vorm verkeerden als gevolg van gebrek aan scherpte zo aan het begin van het seizoen. Sommige judoka hebben pas twee weken training achter de rug als gevolg van de late vakantie in Oost Nederland.

Al met al kan geconcludeerd worden dat het een goed georganiseerd toernooi was, met een goede bezetting op nog geen uur rijden in een mooie accommodatie, dus voor herhaling vatbaar.