Warschau

Jochem van Dijk heeft zijn seizoen direct goed op de kaart gezet: met brons op het zwaar bezette toernooi in Warschau kun je spreken van een goede start.

Zijn eerste tegenstander is de Bulgaar Vasili Mischanka. Een overname van een aanval met uchi-mata levert een waza-ari op. Deze geeft Jochem niet meer uit handen. De Duitser Dennis Rietz moet eraan geloven met 2 maal waza-ari: 2 x barai en de kwart finale is binnen. In deze 3e partij staat Jochem tegenover de Tsjech Jaub Svoboda. Hier brengt het gevarieerde grondwerk van Jochem de overwinning: situaties creërend vanuit houdgreep naar armklem levert uiteindelijk een ippon voor armklem op.

Zo staat Jochem in de halve finale tegen de Slowaak Karol Dubsky. De partij gaat gelijk op, zodat een golden score (verlenging tot er een score valt) nodig is. In die golden score gaat het ook gelijk op, tot Jochem te veel risico neemt en op een o-goshi (heupworp) loopt.

In de wedstrijd om brons wacht hem de Let Germans Grigorjevs. De Let is eigenlijk veel sterker en er ontstaat een snoeihard pakkinggevecht. Jochem heeft echter de beste conditie en door hoog tempo te draaien, wordt de Let moe. Ook deze partij eindigt in de Golden Score tijd. De Let begint foutjes te maken en een niet goed ingezette o-soto-gari wordt door Jochem gecounterd met o-soto-gari-gaeshi en de ippon en daarmee het brons is binnen.

Dit brons is loon naar werken. Sinds dit seizoen traint de LOOT-leerling niet alleen fulltime op het RTC in Enschede en bij zijn club Judo Promotion Twente; hij reist daarnaast wekelijks naar Heerenveen om daar op de tatami tegenstanders te vinden die zwaarder, sterker en ouder zijn. Dit maakt hem fysiek en mentaal steeds sterker.

 

Vanentoernooi Enschede

Op dezelfde dag wordt in Enschede door de beginnende jeugd gestreden op het 35e Vanentoernooi van SJO. Hier zijn kampioen geworden Simon Vaandering, Floris Mittendorf, Marijn Stoelhorst, Quinten Creutzburg, Jordy Boer, Cas Karperien en Tristan Boers.

Floris en Sem tijdens vanentoernooi Enschede

Floris en Sem tijdens Vanentoernooi Enschede

Twan Weber en Bart Vos als jurylid

Twan Weber en Bart Vos als jurylid

Joris, Jordy en Guusje tijdens Vanentoernooi Enschede

Joris, Jordy en Guusje tijdens Vanentoernooi Enschede

Sportmarkt Almelo

Zondag was Judo Promotion Twente present op de sportmarkt in Almelo. Hier werden door de jeugd mooie demonstraties gegeven. Daarnaast konden de niet-judoka’s een felbegeerd stempeltje bemachtigen door een judoka in de houdgreep te nemen of te werpen.

Voldoende stempeltjes leverde een beurt op het rodeo-wakeboard op.

Sem Kalwij en Cas Karperien demonstratie Sportmarkt Almelo

Sem Kalwij en Cas Karperien demonstratie Sportmarkt Almelo

Nohade Riadi en Emi Zwak tijdens Sportmarkt Almelo

Nohade Riadi en Emi Zwak tijdens Sportmarkt Almelo

JPT op Sportmarkt Almelo

JPT op Sportmarkt Almelo