Het is een mooie dag voor Judo Promotion Twente: 26 graden buiten en een toernooi in Emmen, Nijmegen en Markelo. Dit betekent alle hens aan dek voor een optimale begeleiding in 3 plaatsen tegelijk.

Emmen

Het Open Drentse Kampioenschap is een sterk bezet internationaal toernooi met deelnemers uit o.a. Zweden, Noorwegen, Zwitserland en Engeland.

Nohade Riadi bewijst goed in vorm te zijn door hier kampioen te worden. Nohade wint achtereenvolgens van Eva Fokkert, Lia Berg Larsson, Suus Riddering en Isa Dijkstra. Haar opdracht is aanvallend en gevarieerd judoën en dit gebeurt ook: iedere wedstrijd wordt met een andere techniek beslist, zowel staand als op de grond.
Verena van der Werf behaalt brons. De halve finale gaat verloren tegen een Noorse met een armklem, waarna om brons wordt gewonnen met een uchi-mata (heupworp)

Nijmegen

Op het internationale open Nijmeegse Kampioenschap zijn het Linde Hanstede, Sem Kalwij en Ruben Vaandering die het hoogste schavot mogen betreden.
Simon Vaandering en Noud Karperien halen zilver en Fenne van Beek, Hanneke Plaggemars en Taro Zwak behalen met goed judo het brons.
Jop Oude Nijhuis is terug van lang weggeweest en is tevreden met 1 partij winst. Zo ook Amber Goris, die zich terug aan het vechten is na een lange blessuretijd.

Ruben Vaandering kampioen in Nijmegen

Ruben Vaandering kampioen in Nijmegen

Sem Kalwij kampioen in Nijmegen

Sem Kalwij kampioen in Nijmegen

Linde Hanstede kampioen in Nijmegen

Linde Hanstede kampioen in Nijmegen

Markelo

In Markelo wordt het opstaptoernooi gehouden. Hier wordt Cas Karperien kampioen. Het zilver gaat naar Elisa Melisie en Giulia Melisie, brons is voor Isis Nollen, Naja en Inke Heerze.

Begeleiding is deze dag in handen van Remco van Dijk (Emmen), Martin Evenberg en Emi Zwak (Nijmegen) en Paul Verkerke, Twan Weber, Bart Vos, Bjorn Linde en Rita Evenberg (Markelo).
Wat hen vooral opvalt, is het gevarieerde, technische judo van de judoka’s.