De yell ‘Wat gaan we doen? Winnen! Hoe doen we dat? Samen!’ bracht de dames -12 jaar de eerste medaille, het brons. Niet origineel, wel krachtig. Afkomstig van een voorbeeld uit het oosten, Hilde Jager. Hilde traint zelf fulltime op Papendal, werkend aan haar Olympische droom.

Met goud voor het herenteam -15, zilver voor het herenteam -18 jaar en brons voor de dames -12 jaar en dames -15 jaar en een 4e plek voor de heren -10 jaar en dames -18 jaar kunnen de coaches van JPT en SJO terugkijken op een geslaagd toernooi. Twente is hiermee goed op de kaart gezet.

Zaterdag

De aftrap is aan ons herenteam -10 jaar.

Ruben Vaandering scoort ippon

Ruben Vaandering scoort ippon

Simon Vaandering, Ruben Vaandering, Mees Franssen, Noud Karperien, Dani Yefimov en Sem ter Bekke. Coaching is in handen van Sirach Cooiman, Rico Harder en Mark Vaandering.
De aftrap tegen de Judo Kings werd nipt verloren met 3-2. Achtereenvolgens werden Veendam, Dronten en Bakkers Sport verslagen met respectievelijk 5-0, 3-2 en 4-1. De strijd om brons tegen Osnabrück ging helaas met 3-2 verloren.

Noud Karperien scoort op Dutch Open

Noud Karperien scoort op Dutch Open

De dames -12 jaar gingen voortvarend van start met een 5-0 overwinning tegen JC Puni Puurs uit België. Van het talententeam Noord-Holland werd discutabel verloren met 3-2. Na de teams van Veendam, Kenamju en Helden met 3-2, 4-1 en 4-1 te verslaan, stonden de meiden om brons wederom tegenover het Talententeam Noord-Holland. Met de teller op 2-2 kan Jasmien Hamad de overwinning brengen. De teamspirit is geweldig, met juichende teamgenoten van zowel het dames- als herenteam aan de kant, haalt Jasmien met een vol punt de overwinning binnen.
Fenne van Beek, Tara Pot, Hanneke Plaggemars, Rana Gok, Elisa Melisie, Noa Roesthuis en Jasmien Hamad vormden dit sterke damesteam.

vlnr Fenne van Beek, Tara Pot, Hanneke Plaggemars, Nog Roesthuis, Elisa Melisie, Jasmien Hamad en Rana Gok

vlnr Fenne van Beek, Tara Pot, Hanneke Plaggemars, Nog Roesthuis, Elisa Melisie, Jasmien Hamad en Rana Gok

De yell ‘wat gaan we doen? Winnen. Hoe doen we dat? Samen!’ geeft duidelijk aan hoe groot het teamgevoel is.

De heren -12 komen tot 1 winstpartij tegen het team van Judo A-zeven.

Het laatste team van deze dag is ons damesteam -15 jaar.
Nohade Riadi, Femke Brouwer, Linde Hanstede, Vera Smit en Amber-Joy Littouw komen tot brons.

vlnr: Nohade Riadi, Amber Joy Littou, Vera Smit, Femke Brouwer en Linde Hanstede

vlnr: Nohade Riadi, Amber Joy Littou, Vera Smit, Femke Brouwer en Linde Hanstede

Zondag

Op de tweede dag kwamen de dames en heren -18 en de heren -15 in actie. Voor JPT kwamen Nohade Riadi, Amber Goris, Jochem van Dijk en Marijn Hanstede vandaag in actie.

Heren -18 jaar JPT/SJO zilver op Dutch Open

Heren -18 jaar JPT/SJO zilver op Dutch Open

Met 2 persoonlijke winstpartijen en 2 gewonnen teamwedstrijden wist Jochem van Dijk met de heren -18 een 2e plaats te behalen.
Het team bestond uit Di-Kun Ma, Lucas v Velden, Marick Pereboom, Kay Magrie en Jochem van Dijk.

Amber Goris en Nohade Riadi kwamen in actie voor de dames -18. Dit team wist in de poule een 4e plek te behalen, helaas was dit niet genoeg voor een plek op het podium. Amber is aan het terugkomen van een seizoen aan blessures en wist in haar nieuwe gewichtsklasse nog geen potten te breken. Ondanks dit liet ze sterk judo zien en was ze een aantal keer dichtbij een score.
Nohade wist van haar 3 potten er 2 te winnen, hiermee zet ze haar tot nu toe succesvolle seizoen voort en laat week na week persoonlijke vooruitgang zien.
Dit team bestond uit de dames Nohade Riadi, Rut Bouwhuis, Filiz Kucukonder, Amber Goris en Naomi Overkamp

De afsluiting wordt gevormd door de heren -15.

Marijn wist van zijn 2 potten er 1 te winnen. Maar ook in de verloren partij was Marijn degene die de partij maakte en probeerde te scoren, een gebrek aan ervaring en een techniek die nog volop in ontwikkeling is kan zijn tegenstander hem nog overnemen. Zijn gewonnen partij is hij veruit de sterkste, eerst een wazari met een O-Uchi-Gari en later een ippon met een Uch-Mata.
Het eerste team met Yorben Pereboom, Hugo Hesselink, Marijn Hanstede, Ruben Koning en Dave Massop verslaat Shogonai en wordt 3e van de poule.

Heren -15 jaar JPT/SJO kampioen

Heren -15 jaar JPT/SJO kampioen

Het tweede team -15 jaar bestaat uit Jarno van Bronsvoort, Jouke Snippe, Ruben van Bronsvoort, Thijmen Pereboom en Bryan Zijtveld. Zij worden kampioen door achtereenvolgens Veendam (3-2), Hamburg (4-1) en De Kings (4-1) te verslaan.

RTC Enschede
Deze prestaties komen niet uit de lucht vallen: de judoka’s uit de teams behoren tot de clubselecties. Het gezamenlijk trainen bij het RTC zorgt voor extra sparringpartners, waardoor de judoka’s zich nog beter kunnen ontwikkelen.

Coaches Sirach Cooiman, Rico Harder, Mark Vaandering, Martin Evenberg en Rita Evenberg zorgden voor de begeleiding van de teams.