Op 3 november namen 14 JPT judoka deel aan het 7e Ijssel-Vecht toernooi en het daarbij behorende opstap toernooi.

De dag werd geopend door Taro Zwak en Eva-Loes Huitsing. Voor Eva-Loes wat dit haar eerste toernooi in jaren en ze wist met 3 winstpartijen een mooie 1e plaats in de wacht te slepen. Voor Taro zat het niet mee, met zijn nog geen 30 kilo in de -34 meedoen leverde een aantal moeilijke momenten op. In 3 potten liet hij prachtig judo zien, helaas wist hij dit nog niet om te zetten in winst.

Het tweede blok was het de beurt aan Jop Oude Nijhuis, Verena v/d Werf en Imke Geselschap. Na een sterke eerste pot die hij wist te winnen komt Jop er achter dat met zijn net iets meer dan 81 kilo in de -90 een zware opgave is. Hoewel hij vocht voor wat hij waard was moest hij de volgende twee potten als verloren beschouwen en eindigt hiermee op de 3e plaats. Verena wist alle drie haar partijen met overmacht te winnen. Hiermee behaalde ze een 1e plaats. Ook Imke stond goed te judoën, van de 4 partijen die er moeten worden gejudood won ze er drie en haalde zo een 2e plaats binnen.

Op het derde blok had Bjorn Linde het zwaar, hij probeerde uit alle macht zijn beste judo te laten zien maar hij moest over 4 partijen toch zijn meerdere erkennen in zijn twee tegenstanders. Matteo Melisie liet mooi judo zien, hij vergat echter dat zijn tegenstander ook nog op de rug moet en gaf zo soms net te veel uit handen. Hij belandde dan ook net naast het podium. Zijn zus Chiara Melisie had last van hetzelfde kwaaltje; soms nog te afwachtend. Echter wist zij nog net iets beter gebruik te maken van de fouten van haar tegenstander en wist een 3e plaats in de wacht te slepen. Ruben Wilbrink is na een met blessures gevuld jaar weer bezig zijn vorm terug te vinden, hij liet tegen de latere nummer 1 en 2 zien dat hij toch al goed op weg is maar er nog veel te verbeteren valt. Deze twee partijen gaan verloren maar daarna weet hij er ook weer twee te winnen. Dit was helaas niet genoeg om de eindronde te bereiken.

Het laatste blok was het drukste; in twee poules streden (op het opstaptoernooi) Guilia Melisie, Madelief de Wit (in het reguliere toernooi), Hanneke Plaggemars, Elisa Melisie en Roosmarijn de Wit om de prijzen.

De drie dames wisten zich tot nummer 2, 3 en 4 te kronen. Het lag echter erg dicht bij elkaar en had zomaar 1, 2 en 3 kunnen zijn. Hanneke haalde hier de 2e plaats en Roosmarijn de 3e. Elisa stond met haar 4e plaats net naast het podium.