Zaterdag 3 november wordt in Leusden het internationale Theo Meijer Teamtoernooi gehouden. Hieraan doet Judo Promotion Twente samen met Stichting Judosport Oost aan mee met 5 teams.

De vijf meiden -15 jaar genaamd: Nohade Riadi, Femke Brouwer, Rut Bouwhuis, Linde Hanstede en Amber Littouw hebben na vijf spannende wedstrijden het brons binnengehaald in Leusden. De meiden wonnen veel partijen op karakter en kunnen trots terugkijken op hun wedstrijddag.

Er kwamen nog vier combinatie teams in actie. Bij de mix teams -18 jaar wordt in de poule verloren van Haaglanden en Berlicum. De laatste poulewedstrijd wordt gewonnen van Theo Meijer Sport.

De jongens -15 jaar strijden ook in een poule van vier, maar zijn met 1 judoka minder ivm een blessure niet sterk genoeg om door de poule heen te komen. Er wordt 2 keer verloren met 3-2 en gewonnen met 4-1.

De jeugdteams -10 en -12 jaar hebben veel judoka’s meegenomen om zo afwisselend te judoën in combinatie met jongens en meiden. Er worden schitterende partijen gejudood en er wordt hard gebikkeld. Het -12 jaar team verliest om het brons met 3-2 en de -10 verloor met 3-2 van een Iers team, nadat ze winnaar van de poule zijn geworden in de kwartfinale. Ze eindigen hiermee op de 5e plaats.

Als trainers en coaches kunnen we met een goed gevoel terugkijken. Er hebben wederom veel judoka’s lekker kunnen judoën als voorbereiding op de meetmomenten in Den Haag en Enschede.