Zilver op het eerste officiële meetmoment van dit seizoen is een schitterend resultaat voor de 14-jarige judoka van Judo Promotion Twente.

De Almelose judoka zit in een pittige poule met veel dames met (inter)nationale ervaring.
Ze start het toernooi door Fieke Olemans binnen enkele seconden met uchi-mata te verslaan.
Hierna moet ze het opnemen tegen Maud Lavrijssen, 2e van Nederland tot 15 jaar. Maud weet haar eerst over te nemen, waardoor Nohade op waza-ari achterstand komt. De volgende uchi-mata levert weer een ippon en Nohade staat hiermee in de halve finale.
Hier wacht haar Nyssa Supusepa, een dame met al een aardige internationale lijst aan prijzen. Deze partij duurt lang waarbij Nohade overwicht toont maar eerst niet tot scoren kan komen. Een overname van een worp van Nyssa levert Nohade een waza-ari op en deze voorsprong geeft Nohade niet meer uit handen. De finale is een feit. In de finale moet Nohade het opnemen tegen Joshlyn Supusepa, winnaar van een aantal meetmomenten en laatstejaars in de klasse tot 17 jaar.
Deze finale stapt Nohade 1 keer de verkeerde kant op, een kans die Soshlyn direct benut: Nohade wordt geworpen en eindigt in een houdgreep. Het zilver is hiermee een feit.

Jochem van Dijk weet in de klasse tot 81 kg. Ook 3 partijen te winnen met achtereenvolgens een de-ashi-barai, een verwurging en een armklem. Dit is in de grote poule van 28 judoka niet voldoende voor een plaatsing en Jochem blijft steken op een 9e plek.

Linde Hanstede behaald in de klasse -15 jaar een derde plaats. Ze verliest in de halve finale van de latere nummer één. Ze weet tweemaal een partij te winnen met 3 waza-ari, ze neemt na haar tweede waza-ari haar tegenstander meteen in de houdgreep waarop de scheidsrechter vergeet de ippon te geven.

Linde laat in den Haag zien dat al haar harde trainen loont. Met haar strijdplan duidelijk weet ze met een combinatie van uchi-mata en o-uchi-gari het tot de halve finale te schoppen. Hier moet ze haar meerdere erkennen in de latere kampioen. De partij om het brons weet ze wederom met haar inmiddels zeer goed ingeslepen combinatie te winnen.

15 december wordt in Enschede het 2e meetmoment van dit seizoen gehouden: Het Open Twentse Kampioenschap. Dit toernooi wordt georganiseerd door Judo Promotion Twente en Judosport Oost.