11e TOURNOI INTERNATIONAL DE HARNES

Nohade Riadi en Linde Hanstede zetten hun succesreeks voort: na vorig weekend het zilver respectievelijk brons te hebben gewonnen op het internationale meetmoment in Den Haag, wordt dit weekend in het Franse Harnes het brons toegevoegd aan de lijst.

De aftrap is zaterdag aan Linde Hanstede. In de klasse tot 52 kg. tot 15 jaar heeft Linde het de eerste partij moeilijk. Met haar focus op het pakking gevecht komt Linde met het verkeerde been voor en krijgt een harai-goshi (heupworp) tegen, gevolgd door een sasae-tsurikomi-ashi (beenveeg). Hierna geeft ze niets meer weg: de tweede partij haalt Linde naar zich toe met een uchi-mata (heupworp). De derde partij komt Linde eerst op een waza-ari achterstand, waarna ze zelf een ippon scoort met een o-uchi-gari. Hiermee plaatst ze zich voor de strijd om brons. Met een tani-otoshi (offerworp) wint Linde ook deze partij en het brons is een feit.

Zondag is de beurt aan Nohade Riadi in de klasse tot 44 kg tot 18 jaar.
Nohade begint haar toernooi goed met een overwinning op Laura de la Rue (Frankrijk) met een uke-goshi (heupworp). De tweede wedstrijd is tegen Fieke Oelemans (België). Met een waza-ari voorsprong schat Nohade een grondsituatie verkeerd in en belandt in een armklem. Haar derde partij is tegen Louise Maine (Frankrijk). Nohade neemt een actie van Louise over en scoort hiermee een ippon. Nu volgt de strijd om brons tegen Vera Sibille (België). Nohade scoort deze partij ippon met een sasae-tsurikomi-ashi (beenworp). Hiermee is het tweede brons binnen voor JPT.

Linde en Nohade maken deel uit van de selectie van Judo Promotion Twente, die wekelijks in Almelo en Hengelo traint en daarnaast de stap gemaakt heeft naar trainen bij het RTC in Enschede.

Andere Twentse successen waren voor Rico Poppinghaus (zilver) en Hugo Hesselink (brons) van SJO uit Enschede.

Met komende weken nog Top Judo Almere en de Kings Cup in Drachten, is op 15 december in Enschede het volgende meetmoment: Het Open Twents Judo Championship.