Almere – Vandaag (zondag 25 november) staat het Topjudo Almere Toernooi op de planning. Van JPT nemen Ruben Wilbrink, Hanneke Plaggemars, Marijn Hanstede, Linde Hanstede, Amber Goris en Sem Kalwij deel aan dit toernooi.

Als eersten zijn Ruben, Marijn Hanneke en Linde aan de beurt. Linde laat wederom haar groeiende vorm zien door 4 partijen met overmacht met ippon te beslissen, een houdgreep, een verwurging en een uchi-mata en een o-soto-gari brengen haar naar de eerste plaats. Marijn is herstellende van een blessure en weet in zijn nieuwe gewicht (met zijn net iets meer dan 55 kg is hij in de klasse tot 60 kg een lichtgewicht) knap één partij te winnen. Hiermee behaalt hij een vierde plaats. Ruben Wilbrink weet na 2 verloren partijen zijn vorm te vinden en beslist zijn laatste drie partijen voortijdig met een ippon. Hiermee schopt hij het tot de derde plek. Hanneke weet op dit toernooi nog geen potten te breken en moet helaas zonder winst weer naar huis.

Hierna is het de beurt aan Amber. Te licht voor de klasse waar ze in moet judoën en met een half geblesseerde enkel is het na twee partijen klaar. Dit om verdere blessures te voorkomen.

Op het laatste blok laat Sem zijn groei over het afgelopen jaar zien. Met gecontroleerd en verzorgd judo beslist hij twee partijen met een ippon met de-ashi-barai en uchi-mata en hoeft alleen in de nummer een zijn meerdere te erkennen.