Pietenochtend Almelo

Opnieuw geplaatst i.v.m. nieuwe site.

Zoals ieder jaar is het ook deze zaterdag spannend tijdens de Pietenochtend in Hengelo: zouden ze komen? Wat gaan ze doen? Zenuwachtig en stil komen de eerste kinderen uit Almelo, Borne en Hengelo binnen.

Juf Rita geeft de kinderen een Pieten warming-up: Klimmen op daken, balanceren op de rand van het dak als opeens met het nodige kabaal 2 pieten naar binnen stuiteren. Judopieten nog wel. Die graag een keer mee willen doen. Die graag willen laten zien wat zij in Spanje leren tijdens hun Pietenjudoles.

De judoka’s van JPT barsten in lachen uit: als één Piet de ander met zijn wijsvinger aanduwt, valt die met veel theater om. Een wedstrijdje: als de ene Piet hard ‘boe’ zegt, valt de ander al van schrik op de grond. Nee, dat hebben zij wel beter geleerd.

En zo begint de Pietenles pas goed: de judoka’s werpen de Pieten met een beenworp, heupworp en schouderworp, om daarna van de Pieten te leren hoe je je pakjes moet beschermen tegen boeven, hoe je een rugzak met pakjes (= een judoka) van je rug moet krijgen en hoe je andere Pieten van hun paard trekt om dat jaar het paard van Sinterklaas te mogen verzorgen.

Tussen alle Pietenjudo door luisteren de kinderen ademloos naar de verhalen van de twee Spaanse Judopieten.

Wanneer de Pieten tevreden zijn met alles dat de judoka’s oefenen, blijkt er voor ieder ook nog een cadeautje te zijn met iets lekkers.

Kinderen luisteren ademloos naar verhalen van de Pieten

Kinderen luisteren ademloos naar verhalen van de Pieten

Rhea (Almelo) en Xavi (Hengelo) volop genietend

Rhea (Almelo) en Xavi (Hengelo) volop genietend

Marijn Stoelhorst als rugzak van Piet

Marijn Stoelhorst als rugzak van Piet

Vanen Pieten Toernooi in Enschede

Terwijl de jongste judokaatjes hun eigen feestje vieren, vindt in Enschede bij SJO het Pietentoernooi plaats: Sinterklaas met nog meer Pieten zorgt hier voor extra spanning en vrolijkheid: je prijs ontvangen van De Sint zelf, samen liedjes zingen en dan ook nog op de foto, ook hier een waar feest.

Kfir Janusch, Floris Mittendorf, Nora Simens, Roosmarijn de Wilt en Joris Nijmeijer worden kampioen. Thore Reijerink, Sven Besseler, Isis Nollen, Elisa Melisie, Omar Darwies en Guusje Bekhuis halen zilver en brons is voor Jonne Huis in ’t Veld, Madelief de Wit, Sam van Soesbergen, Giulia Melisie, Nick Heuvelmans, Lars Boomkamp en Rick Japin.

Nora Simens en Sam van Soesbergen in actie op Pietentoernooi

Nora Simens en Sam van Soesbergen in actie op Pietentoernooi

Kfir Janusch (Almelo) kampioen

Kfir Janusch (Almelo) kampioen

Floris Mittendorf kampioen op Pietentoernooi

Floris Mittendorf kampioen op Pietentoernooi