Judo Promotion Twente en Stichting Judosport Oost hebben de handen ineen geslagen en deze unieke samenwerking heeft geleid tot het grootste judospektakel van Twente: Het Open Twents Judo Kampioenschap.
1100 judoka’s met coaches uit Nederland, Duitsland, Canada, Polen, IJsland en Congo.

Classificatie Europacup toernooien

Strijdtoneel is de Diekmanhal in Enschede. De aftrap wordt gegeven op zaterdagmorgen, 9.00 uur met de judoka’s tot 17 jaar. Voor hen is het een heel belangrijk toernooi, een nationaal meetmoment. De Judobond Nederland heeft twee toernooien in Nederland aangewezen als meetmoment: het internationaal Residentietoernooi in Den Haag en het Open Twents Judo Kampioenschap in Enschede. Op deze toernooien kun je je classificeren voor een vervolgtraject richting Europese – en Wereldkampioenschappen.

Nohade Riadi (Judo Promotion Twente), Carmen Dijkstra (THAG), Rico Poppinghaus en Rut Bouwhuis (Beiden Stichting Judosport Oost) zijn nu duidelijk in beeld.

Samenwerking

De samenwerking tussen clubs is belangrijk om dit soort topevenementen van de grond te krijgen. In dit geval helemaal: Judo Promotion Twente en Stichting Judosport Oost kregen het toernooi pas 3 maanden geleden toegekend, terwijl zo’n evenement normaal een voorbereidingsfase kent van ongeveer 1 jaar. Daarnaast zijn ruim 100 vrijwilligers nodig om de zaal inrichting op- en af te bouwen, de jurytafels te bemannen, voor de weging, hoofdjury, kassa, catering, zaalwacht en ga zo maar door.

Eigen prestaties JPT en SJO

Brons voor Linde Hanstede

Brons voor Linde Hanstede

Rut Bouwhuis (SJO) scoort ippon

Rut Bouwhuis (SJO) scoort ippon

Ruben Vaandering scoort goud

Ruben Vaandering scoort goud

 

Dit meetmoment wordt zondag gevolgd door een ‘gewoon’ internationaal toernooi voor de andere leeftijdsgroepen.
De judoka’s van de organiserende clubs deden natuurlijk ook mee en niet onverdienstelijk:

De mooiste prestatie komt op naam van Nohade Riadi. Zij pakt naast het brons op het meetmoment ook het goud in de klasse tot 15 jaar.
Op het meetmoment is er ook brons voor Rico Poppinghaus.
Zondag is er goud voor Nohade Riadi, Ruben Vaandering en Thijmen Pereboom.
Hugo Hesselink en Noa Roesthuis winnen het zilver. Het brons is voor Noud Karperien, Max Wegdam, Noura Hamad, Chloë Munster, Ruth Bouwhuis, Linde Hanstede en Marijn Hanstede, Abubakr Abdulatipov en Vincent Schreurs.

Koksijde

Begin januari gaan Judo Promotion Twente en Stichting Judosport Oost samen op stage naar Koksijde. Dit als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen.