Het eerste kwalificatietoernooi van 2019 en wederom een podiumplek voor Nohade.

Vooraf:

Na een voorbereidende stage in Koksijde (België) toont Nohade een constante vorm. Nohade behaalde al zilver en brons op de 2 voorgaande kwalificatietoernooien in Den Haag en Enschede.

Dutch Open Espoir

Haar eerste partij is tegen Nele Wagner(GER) Nele probeert diverse keren een lage schouderworp. Kan hier echter niet mee scoren. Nohade scoort haar eerste waza-ari met een halve o uchi gari waarbij ze Nele goed doorstuurt. Daarna zet ze een tai o toshi in waarbij Nele hard op haar buik belandt. Nohade gaat door met een verwurging en scoort hiermee ippon
Door de stage in Koksijde is Nohade goed voorbereid op de tweede partij tegen Eline Debaere (BEL). Via een overname van een slechte actie van Eline, krijgt Nohade haar in de houdgreep, wederom ippon.
De kwartfinale is tegen Alexandra Gross (GER). Nohade stuurt de uchi mata van Alexandra door en scoort waza-ari. Vanuit een sterke pakking zet Nohade flink druk. Wanneer Alexandra daar tegenin gaat, komt Nohade vol in met tai o toshi, wederom ippon.
De halve finale is tegen de lange Aline Rosset (SUI) (de latere kampioene) Nohade zet een goeie uchi mata in, stuurt echter de mouw niet genoeg, waardoor Aline op haar buik landt. Een pakkingfout waardoor Nohade geen controle heeft op de mouw worddt fataal: Aline draait er nu makkelijk onder met een uchi mata, waarmee Nohade ippon tegen krijgt.
Haar laatste partij om brons is tegen Julie Beurskens (NED) Op het Twents kampioenschap verloor Nohade van haar, zodat ze geen risico’s neemt deze partij. Nohade heeft haar pakking goed en geeft weinig ruimte. Te weinig actie levert tweeemaal een shido tegen. Nohade wijzigt haar pakking om meer controle op de partij te krijgen. In de Golden Score scoort Nohade uiteindelijk een waza-ari met een overname en het brons is binnen.

Deze prestaties komen niet uit de lucht vallen:

Nohade volgde al de trainingen bij haar club Judo Promotion Twente en het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Enschede. Sinds kort volgt ze als LOOT-leerling het fulltime programma op het RTC. Daarnaast traint ze regelmatig op de hoofdlocatie in Heerenveen. Daar komen sinds kort de trainingen op het NTC in Papendal bij.

De volgende kwalificatie toernooien waar nu naartoe gewerkt wordt, zijn het NK op 9 maart en de Internationaler ThuringerPokal in Bad Blankenburg op 23 maart.