Hengelo/Borne: Body Combat en veel meer tijdens de eerste gezamenlijke activiteit van Judo Promotion Twente van dit jaar bij Fit4free.

De middag begon met een stevige work-out met een les Body Combat: naar hartenlust schoppen en slaan, waarbij met stootkussens verdedigd werd.

Duco en Martin tijdens body combat

Duco en Martin tijdens body combat

Daarna volgde een circuittraining met flink wat uitdaging: core-stability, balans gecombineerd met kracht, bokszaktraining, battle rope, fitness. Kortom, een circuit met een grote diversiteit aan uitdagingen. De judoka’s van Judo Promotion Twente konden flink aan de bak en genoten volop.

Ab wheel voor je sixpack

Ab wheel voor je sixpack

Sandra valt bokszak aan

Sandra valt bokszak aan

Alles werd eerst goed uitgelegd en voorgedaan. Daarna werden de work-out en het circuit gedraaid onder vakkundige begeleiding van de instructeurs van Fit4free.

Ter afsluiting werd gezamenlijk gegeten, want wanneer je veel van je lichaam vraagt, is goed eten ook belangrijk.

JPT wil graag Fit4free en De Pyramiden bedanken voor de aangeboden dag en de afsluitende maaltijd.

Judo Promotion Twente is een club met veel diversiteit: van 5-jarige beginners tot judoka’s die kiezen voor de top en als LOOT-leerling een fulltime programma volgen bij het Regionaal Trainingscentrum (RTC). Zoals Jochem van Dijk, die ’s ochtends voor een nationale training naar Papendal reisde, om vervolgens in Hengelo/Borne aan deze clubactiviteit deel te nemen.
Dit soort activiteiten zijn dan erg belangrijk, om al die leeftijden en niveaus met elkaar te verbinden. Sporten is niet alleen met je lijf bezig zijn, het is ook een sociaal gebeuren. In deze digitale tijd niet geheel onbelangrijk.