De judoka’s van Judo Promotion Twente deden goede zaken in Slagharen. Bij de familie Hanstede was het feest met dubbel goud: zowel Marijn als Linde werden kampioen.

Marijn Hanstede draait sinds januari in de klasse -18 jaar, evenals Nohade. In 2018 had Marijn al laten zien om de prijzen mee te doen en ook in Slagharen begon Marijn sterk aan het toernooi. Binnen een minuut had hij een ippon gescoord met een o uchi gari. Ook de volgende partijen scoorde Marijn met zijn o uchi gari. De laatste partij besliste of Marijn eerste ging worden. Marijn viel fanatiek aan, maar hij kwam niet tot scoren. Zijn tegenstander kreeg wel een shido. Marijn bleef aanvallen wat uiteindelijk resulteerde in winst met 3 shido’s voor zijn tegenstander.

Linde was al het eerste blok in Slagharen om haar broer aan te moedigen, maar moest wachten tot het laatste blok voordat ze zelf de mat op mocht. Tussendoor kon ze mooi haar kunsten als fotografe tonen. In de klasse -57 kg bij de dames tot 15 jaar trof Linde tegenstanders waar ze nog niet tegen had gejudood. De eerste partij ging heel moeizaam, maar een fout van Linde ’s tegenstandster op de grond werd door Linde goed afgestraft, de houdgreep bracht haar de winst. Nu was Linde warm en wakker, wat ervoor zorgde dat ze de volgende drie partijen allen wist te winnen door twee waza ari’s te scoren.

Noud Karperien gaat voor goud

Noud Karperien gaat voor goud

Naast Linde en Marijn werd ook Noud Karperien kampioen in zijn klasse, min 12 jaar tot 33 kg. Noud wist al zijn partijen te winnen met ippon. Twee partijen besliste Noud met een mooie worp, een partij won hij door een waza ari te scoren en daarna een houdgreep vast te houden. De ander twee partijen won Noud met een houdgreep.

Nohade Riadi wint zilver

Nohade Riadi wint zilver

Nohade Riadi deed in de klasse tot 48 kg mee, bij de dames tot 18 jaar. Normaal judoot Nohade in de klasse tot 44 kg, maar die klasse werd niet gedraaid omdat er geen andere dames aanwezig waren. Nohade won haar eerste partij met een mooie linkse o soto gari. De tweede partij verloor ze en de derde partij weet ze weer te winnen met een ippon voor een fraaie barai, beenveeg. Dit bracht haar tot een 2plaats.

Ook Hanneke Plaggemars wist met een tweede plaats naar huis te gaan. In een kleine poule moet ze tweemaal tegen haar 2 tegenstanders. Eén dame wint al haar vier wedstrijden, maar tegen Hanneke tweemaal op beslissing van de scheidsrechter. Hanneke weet van het ander meisje eenmaal te winnen, maar ze verliest ook één keer. Hanneke kreeg de tweede plaats toegewezen omdat ze de minste tegenpunten had gekregen. Dit is een situatie die niet veel voorkomt bij de judowedstrijden!

Jochem van Dijk haalt brons

Jochem van Dijk haalt brons

Jochem van Dijk judode in de klasse -18 jaar -81 kg. Hij  won 2 partijen, waarvan 1 met een mooie barai. Hij eindigde als 3e.

Sem Kalwij maakt uchi mata

Sem Kalwij maakt uchi mata

Een 4plaats behaalden Chiara Melisie in de klasse tot 40 kg bij de -15 jaar, haar zusje Giulia in de klasse tot 27 kg bij de -10 jaar, Sem Kalwij in de klasse – 42 kg tot 15 jaar en Verena van der Werf bij de dames senioren tot 60 kg. Chiara wist in haar derde wedstrijd de mooiste ippon van de dag te scoren met een o uchi gari, waarbij haar tegenstandster hoog de lucht in ging.

Giulia Melisie in actie in Slagharen

Giulia Melisie in actie in Slagharen

Verena vd Werf

Verena vd Werf

Geen ereplaats behaalden Elisa Melisie, Imke Geselschap en Taro Zwak, beiden eerstejaars -15 jaar, Ruben Wilbrink en Jop Oude Nijhuis bij de heren senioren tot 86 kg. Jop won wel 1 partij, waarmee hij er 10 danpunten bij heeft.

Voor meer informatie: www.judopromotion.nl