Afgelopen zaterdag werden in Markelo de Kampioenschappen van Oost-Nederland voor de judoka’s tot 12 en tot 18 jaar gehouden. Voor de judoka’s tot 18 jaar is dit een selectiemoment voor de Nederlandse Kampioenschappen tot 18 jaar.

De dag werd begonnen met de judoka’s tot 12 jaar.
Hanneke Plaggemars en Simon Vaandering wonnen het goud door hun tegenstanders voortijdig uit te schakelen met ippon. Dit lukte ook Ruben Vaandering, tot de halve finale. Deze partij stond Ruben tot de laatste seconde voor met een waza-ari, een half punt. Tegelijk met de zoemer die het eind van de partij betekende, werd Ruben geworpen met ippon. De partij om brons werd weer glansrijk gewonnen met ippon. Brons was er ook voor Elisa Melisie. Noud Karperien en Dani Yefimov wisten wel enkele partijen te winnen, dit was niet genoeg voor een podiumplek. Debutanten Dennis Smidt en Joris Nijmeijer wisten nog geen punten te scoren.

vlnr Simon Vaandering, Hanneke Plaggemars en Ruben Vaandering

vlnr Simon Vaandering, Hanneke Plaggemars en Ruben Vaandering

Deelnemers JPT tot 12 jaar

Deelnemers JPT tot 12 jaar

’s Middags was de tatami voor de judoka’s tot 18 jaar.
Voor Judo Promotion Twente kwamen Twan Weber (-60 kg), Marijn Hanstede (-66 kg) en Jochem van Dijk (-81 kg) op de mat bij de heren.  Twan en Marijn zijn eerstejaars -18 jaar. Voor Twan Weber was dit het eerste toernooi na een blessurerijk jaar. Twan liet goed judo zien en behaalde één winstpartij. En, belangrijker, herstelde weer het vertrouwen in zijn lijf, zodat hij weer kan gaan opbouwen. Marijn Hanstede had door de griep zoveel aan kracht en gewicht ingeboet, dat hij geen potten kon breken. Jochem van Dijk had in zijn partij tegen J.D. de Waard lang de overhand en stond met een waza-ari voor. Vlak voor het eind van de partij weet de Waard toch ippon te scoren. Met zijn hoofd nog in die partij, kon Jochem niet tot scoren komen tegen Van Nieuwland. Winst op Gijs Veenstra leverde het brons, goed voor een NK ticket.

Jochem van Dijk scoort ippon om brons

Jochem van Dijk scoort ippon om brons

Hierna was het de beurt aan de dames, voor JPT Nohade Riadi (-44 kg) en Linde Hanstede (-57 kg), eerstejaars -18 en laatstejaars -15 jaar. De opdracht van Nohade was gevarieerd en vanuit beweging haar punten te scoren, hetgeen succesvol verliep, zij behaalde het goud door 2 x haar partij voortijdig te beëindigen met ippon. Benjamin Linde Hanstede deed mee voor de ervaring en verraste iedereen met haar bronzen medaille. De partij om brons was tegen trainingsmaatje op het RTC (Regionaal Training Centrum) van SJO Ereni Bouwhuis. Ereni is laatstejaars -18 en daarmee eigenlijk favoriet. Linde pareerde echter alle aanvallen van Ereni, viel ook zelf aan met diverse technieken, waaronder uchi-mata, o-uchi-gari en o-soto-gari. De strijd ging gelijk op en na het verstrijken van de tijd was er nog geen score. In de Golden Score wist Linde met een uchi-mata een huizenhoge ippon te scoren. Hiermee haalde zij het brons en een ticket voor het NK binnen.

Linde Hanstede in strijd om brons tegen Ereni Bouwhuis

Linde Hanstede in strijd om brons tegen Ereni Bouwhuis

Nederlandse Kampioenschappen 9 maart Den Haag
Jochem van Dijk, Nohade Riadi en Linde Hanstede vertegenwoordigen Oost-Nederland en Judo Promotion Twente op 9 maart in Den Haag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen tot 18 jaar.

v

vlnr Linde Hanstede, Nohade Riadi en Jochem van Dijk