Open Antwerpen

Afgelopen zaterdag werd in Antwerpen het Antwerpen Open gehouden. Vanuit Judo Promotion Twente deden Nohade Riadi en Jochem van Dijk mee.

Voor de Nederlandse judoka -18 jaar geldt dit als een informeel ranking toernooi voor de Europacup toernooien. Dat betekent dat vanuit Nederland de bezetting goed is.

Nohade Riadi

Nohade Riadi, prijswinnaar op alle Nederlandse ranking toernooien, gaat goed van start tegen de Belgische Eline Debaere. Met goed en gecontroleerd judo wint Nohade deze partij met ippon. Daarna wacht haar Julie Beurskens van Theo Meijer Sport. Julie is een lastige tegenstandster waar Nohade te afwachtend tegen van start gaat. Hierdoor komt Julie in haar spel en kont hierdoor tot scoren, hetgeen Nohade niet lukt. In de eindronde wacht haar Joshlyn Supusepa, haar grootste concurrente in het Nederlandse veld. Joshlyn zet al meerdere Europacup toernooien op haar naam en geldt op dit moment als de nummer 1 in haar klasse. Nohade wordt in de wedstrijden tegen haar steeds sterker en weet in Antwerpen bijna tot scoren te komen. Eén van haar aanvallen wordt echter overgenomen, waardoor ze een waza-ari achter komt. 20 seconden voor het einde van de tijd neemt Nohade steeds grotere risico’s om toch nog tot scoren te komen. Dit levert helaas een ippon tegen op, waarmee Nohade op brons eindigt.

Jochem van Dijk

Ook in Antwerpen laat Jochem van Dijk zijn vorderende ontwikkeling zien. Waar hij aan het begin van het seizoen soms nog met drie shido de mat werd afgestuurd, is hij nu steeds aanvallender aan het judoën. In zijn eerste partij loopt hij tegen een ongelukkige vroege waza-ari aan. Hij begint hierna langzaam zijn dominantie in de partij op te bouwen. Helaas komt hij niet op tijd tot scoren. Hij verliest zijn eerste partij van Christiaan Hendriksen van Theo Meijer. In zijn tweede partij neemt hij het op tegen Yarmo Jonk van Kenamju. Na een zwaarbevochten partij weet hij hier als winnaar van de mat te stappen. In zijn eerste partij in de eindronde moet hij tegen een jongen die hem vorige week op het DK -18 nog wist te verslaan. Luuk van Nieuwland van Nippon Judo Achterhoek is zijn tegenstander. Hoewel de uitslag hetzelfde blijft staat Jochem deze partij veel beter op de mat en weet ook nog bijna de partij naar zich toe te trekken. Helaas neemt het aanvallend proberen te judoën ook risico’s met zich mee, waardoor hij een punt tegen krijgt. Jochem eindigt hiermee op de 5e plaats.

NK tot 18 jaar

Dit weekend hebben de judoka’s rust, waarna 9 maart het NK tot 18 jaar in Den Haag op het programma staat.