Houten – voor het eerst neemt een groepje judoka’s van Judo Promotion Twente deel aan het nationale toernooi in Houten.

Normaal worden veel toernooien bezocht in het Oosten en Noorden van het land, soms het midden. Vandaag is gekozen voor een toernooi richting het westen, op zoek naar andere sparringpartners. Een geslaagde dag met dubbel goud en 2 vierde plaatsen.

Gekkigheid tijdens warming-up

Gekkigheid tijdens warming-up

Linde Hanstede levert een topprestatie door, na haar deelname gisteren aan het NK tot 18 jaar in Den Haag, hier het goud te veroveren. Linde beëindigt al haar partijen voortijdig door te scoren met o-uchi-gari, ko-soto-gari en een partij op de grond af te maken met een kesa-gatame (houdgreep)

Hanneke presteert hetzelfde en wint eveneens al haar partijen overtuigend. Ze houdt zich aan haar opdracht, werkt heel doelgericht aan haar pakking en moet alleen in haar laatste partij flink aan het werk tegen een tegenstandster die even lang is, iets dat Hanneke niet veel meemaakt en duidelijk niet gewend is. De eerste twee partijen wint Hanneke vrij eenvoudig met ippon, de laatste partij gaat alles uit de kast en wint Hanneke door haar aanvallend judo, waarbij ze net niet tot scoren komt.

Imke Geselschap

Imke Geselschap

Imke Geselschap, eerstejaars tot 15 jaar, laat duidelijke groei zien. Imke wint één partij met ippon en verliest enkele partijen ondanks heel aanvallend judo. De laatste partij is Imke te gretig en geeft een voorsprong uit handen door op de worp van haar tegenstandster te lopen.

Marijn Hanstede

Marijn Hanstede

Marijn Hanstede heeft maar liefst 7 partijen gedraaid. Na 3 winstpartijen met o.a. uchi-mata en o-uchi-gari en 2 verliespartijen blijken 3 judoka’s dezelfde uitslag te hebben. De onderlinge partijen moeten worden overgedraaid, waarna Marijn op een 4eplek uitkomt.

Een goed georganiseerd toernooi, zeker voor herhaling vatbaar.