Ruben Wilberink 2e.

Markelo – Op de afgelopen zaterdag gehouden districtskampioenschappen wisten vier JPT-judoka zich te plaatsen voor het NK dat op 6 april in Leek wordt gehouden. Naast Linde en Ruben waren dat Taro Zwak in de klasse tot 34 kg. en Luca Dikken in de klasse tot 50 kg.

Linde werd op haar sloffen kampioen. Haar tegenstanders hadden niet viel in te brengen bij de nummer drie van het district bij de -18 jaar. Binnen 30 seconden besliste Linde beide partijen. Ze scoorde in beide partijen eerst een waza ari met een worp en daarna hield ze de houdgreep 10 seconden vast voor de volgende waza ari en het kampioenschap was binnen.

Goud voor Linde Hanstede op DK -15 jaar

Goud voor Linde Hanstede op DK -15 jaar

Imke Geselschap, Chiara Melisie en Emi Zwak waren de andere JPT-dames die op de mat kwamen. Ze zaten alle drie in dezelfde klasse, namelijk de – 44 kg. Chiara verliest de partij om brons en eindigt op de 5eplaats.

Taro Zwak deed in de lichtste klasse mee, maar moest het langs wachten om de mat op te kunnen. Ondanks het lange wachten was zijn concentratie nog zeer goed. Een actie van zijn tegenstander wist hij heel mooi en flitsend snel over te nemen met een ko uchi gari en de winst was binnen. In Taro’s gewichtsklasse werd een poule gedraaid tussen de 5 deelnemers en Taro kwam uiteindelijk als 3euit de strijd.

Luca Dikken stond na een jaar blessureleed weer op een wedstrijdmat. Luca had geen flauw idee wat hij kon verwachten, want hij kwam twee klassen zwaarder uit dan de laatste keer dat hij had deelgenomen aan een wedstrijd. Luca begon fel aan zijn eerste wedstrijd en hij scoorde al snel een ippon met een o uchi gari. In de volgende wedstrijd wilde de o uchi gari niet lukken, maar een lage schouderworp leverde Luca een waza ari op. Even later in de wedstrijd kreeg Luca de kans om zijn tegenstander te kantelen en Luca besliste deze partij met een houdgreep. In de halve finale was Hugo Hesselink te sterk, maar in de wedstrijd om de derde plaats besliste Luca de partij binnen 30 seconden met een o uchi gari en de plaatsing voor het NK was binnen.

Ruben Wilberink kwam uit in de klasse tot 60 kg. Ruben wist het eerste potje redelijk gemakkelijk te beslissen met tweemaal een waza ari. In de volgende wedstrijd kreeg Ruben meer tegenstand en bij een actie op de grond vloog zijn vinger uit de kom. Hij trok hem zelf weer in de kom en judode verder en scoorde met een o guruma een ippon. De volgende partij bleek al de finale te zijn, dus Ruben was al geplaatst. Aangezien het nog een tijd zou duren voordat hij weer de mat op moest, bedacht Ruben dat hij wel kom judoën, na behandeling van de EHBO en intapen van zijn vinger. Helaas, al snel bleek Ruben niets te kunnen doen met zijn rechterhand en moest hij de winst aan zijn tegenstander laten. Maar deze tweede plaats was toch een mooie pleister op de wond.

Matteo Melisie, uitkomend in de klasse tot 38 kg, wist 1 partij te winnen. Voor het eerst in deze klasse judoënd, op dit niveau, een knappe prestatie. De partij om brons werd helaas verloren en Matteo eindigde op de 5eplek

Ook Sem Kalwij zat in dezelfde situatie als Matteo. Hij kwam vandaag ook voor het eerst uit in de klasse tot 46 kg. Ook Sem wist met goed judo nog 1 partij te winnen, maar hij kwam net te kort om nog meer partijen in winst om te zetten. Ook had Sem wat pech met de arbitrage, die het verder zeer goed deed.

Al met al zijn de JPT  trainers tevreden met het resultaat van vier geplaatste judoka voor de NK.