Afgelopen zaterdag werd in Bad Blankenburg een sterk bezet internationaal judotoernooi gehouden, de Thuringia Cup. Het was voor de 14-jarige judoka het eerste buitenlandse meetmoment.

Het lichtgewicht Nohade Riadi (Judo Promotion Twente) begon haar dag scherp met een vlotte overwinning op de Engelse Summer Shaw. Na een de-ashi-barai ging Nohade door met een houdgreep.
In haar tweede ronde werd ook gewonnen, ditmaal van de Duitser Luna Marie Skoberne.
De kwartfinale tegen landgenoot Joshlyn Supusepa ging helaas minder dan gehoopt. De Nederlandse maakte twee keer een makikomi techniek waarop Nohade te laat reageerde.
In de herkansing ging de strijd tegen de Duitse Nele Wagner. De spannende partij ging lang gelijk op, waar het na de reguliere tijd gelijk spel was. In de daaropvolgende golden score haalt Nohade het punt op karakter naar zich toe.
De volgende partij wachtte haar de Canadese Evelyn Beaton. Degene die deze partij zou winnen, mocht om brons judoën. Na een sterke start met een waza-ari voorsprong gaat de partij helaas verloren door een aanval met uchi-mata van de Canadese en krijgt Nohade Ippon tegen.

Haar 7eplek levert Nohade nog geen Europese ranking punten op, omdat het toernooi niet als Europacup wordt erkent.