Twan stond eindelijk weer op een wedstrijdmat. Na twee seizoenen blessureleed als gevolg van te snelle groei, is Twan weer klaar om mee te doen om de prijzen. Op het Lentetoernooi in Beilen begon de JPT-judoka voortvarend. De eerste wedstrijd werd beslist met twee waza ari’s, beiden gescoord met een barai (voetveeg). De volgende wedstrijd won Twan doordat hij een waza ari scoorde met een uchi mata en later scoorde hij nog een waza ari doordat hij zijn tegenstander op de rug duwde. De laatste poulewedstrijd besliste Twan binnen 20 seconden met een zeer fraai uitgevoerde ko soto gake. In de finaleronde won Twan zijn partij met 2 waza ari’s. De finale begon Twan goed, maar een te trage reactie op de grond zorgde ervoor dat Twan in een sankaku terecht kwam, waar hij niet meer uit kon ontsnappen. Voor Twan was deze 2eplaats een mooie bevestiging van het feit dat hij als wedstrijdjudoka weer meetelt.

Hanneke Plaggemars tekende voor het tweede zilver voor een JPT-judoka. Met twee winst partijen en 1 verlies partij in de poule, bleken bij het opmaken van de stand drie dames gelijk te zijn geëindigd. Na loting bleek Hanneke in de finale van de barrage te staan. De andere twee dames moesten in een onderlinge partij uitmaken wie het tegen Hanneke mocht opnemen. De tegenstandster die Hanneke tegenover zich kreeg was het meisje waar zij in de voorronde met ippon van had verloren. Hanneke begon goed aan deze partij, zij wist haar opponent goed onder controle te houden en ze scoorde bijna een waza ari. De scheidsrechter moest de beslissing nemen en zij koos de tegenstander van Hanneke als winnares. In de finaleronde wist Hanneke haar eerste partij op beslissing te winnen en de tweede partij besliste zij met een tai otoshi gevolgd door een houdgreep. Hiermee was de 2e plaats bereikt.

Van de ander JPT-deelnemers wist Noud Karperien een vierde plaats binnen te slepen. Noud was in Beilen voor het eerst actief in de klasse tot 36 kg. en hij moest erkennen dat ze toch wel zwaarder en sterker zijn in deze klasse. Met twee winstpartijen en twee verliespartijen in de poule bereikte Noud toch de finaleronde, maar hierin bleken zijn tegenstanders nog net een maatje te groot te zijn.

Sem Kalwij scoort met uchi-mata

Sem Kalwij scoort met uchi-mata

Sem Kalwij begon al geblesseerd aan het toernooi, maar de eerste wedstrijd wist hij toch in winst om te zetten. In de tweede partij scoorde Sem een waza ari met een uchi mata (had ippon kunnen zijn) maar zijn fysiek sterkere tegenstander zorgde ervoor dat Sem zijn geblesseerde pols te veel moet gebruiken. De pols deed te veel pijn om nog fatsoenlijk te kunnen judoën. Sem verloor deze partij met een houdgreep en hij besloot zich terug te trekken. Jammer voor Sem, want het judoën ging best wel goed.

Elisa Melisie, Chiara Melisie, Matteo Melisie, Imke Geselschap, Isis Nollen en Rosemarijn de Wit wisten niet door te dringen tot de finaleronde. Ook al hebben de judoka goed judo laten zien, gebrek aan gewicht en/of gebrek aan ervaring zorgden ervoor dat het dubbeltje net de verkeerde kant opviel.

Bij het Opstaptoernooi wist Giulia Melisie nog wel een ereplaats in de wacht te slepen. Na 4 partijen judo eindigde Giulia op een 3eplaats.

Het was weer een leerzame dag in Beilen voor onze JPT-judoka.