Met 4 judoka reizen de JPT-coaches af naar Leek. In het ochtendblok is Luca Dikken aan de beurt. Net versteld van een blessure die hem meer dan een jaar aan de kant heeft gehouden, mist hij het wedstrijd- en trainingsritme voor dit niveau. Hij vecht voor wat hij waard is en lijkt zijn tweede pot naar zich toe te halen. Na bijna 5 minuten golden score weet zijn tegenstander toch te scoren en is zijn toernooi afgelopen.

‘s Middags zijn Taro Zwak, Ruben Wilbrink en Linde Hanstede aan de beurt. Voor Taro is dit zijn eerste jaar in de -15, hij is hier zo door overdonderd dat hij twee partijen achter elkaar alweer naast de mat staat voordat hij doorheeft wat er aan de hand is.

Ruben Wilbrink begint erg goed aan zijn eerste pot. Hij heeft de overhand in de partij en kan in de pakking domineren. Helaas maakt hij een misstap waardoor hij op zijn rug beland en toch de wedstrijd uit handen geeft. Zijn tweede partij laat hij zich in het pakkingsgevecht verschalken en komt zo in een houdgreep terecht waar hij zich niet meer uit weet te vechten.

Dan is de beurt aan Linde Hanstede. Haar eerste partij domineert ze in zowel de pakking als het wedstrijdbeeld. Na een goede 2 minuten komt er een inzet van jewelste en gooit ze haar tegenstander met Uchi-Mata met een vol punt op de rug. Haar tweede partij verloopt in dezelfde lijnen, alleen weet ze niet tot een succesvolle actie te komen. Tot diep in de golden score weet ze haar tegenstander op te jagen. Tot uiteindelijk, na 5 minuten judo, eindelijk de verlossende inzet daar is. Een ko-soto-gake brengt de verlossing, en de winst. Haar derde partij begint ze actief, de eerste twee acties zijn voor Linde. Helaas is de tweede actie te gretig en niet secuur genoeg waardoor ze na een spectaculaire overname de halve finale niet weet te winnen. In de partij om het brons herpakt ze zich. Binnen 8 seconden ligt haar tegenstander met een machtige uchi-mata op haar rug. Linde is hiermee derde van Nederland.