Op het sterk bezette Bartje toernooi te Assen weten JPT-judoka’s Simon en Ruben Vaandering beiden een 2eplaats in de wacht te slepen. Met alle gerenommeerde ploegen uit Noord- en Oost- Nederland, maar ook met deelnemers van Kenamju en Tom van der Kolk is er een kwalitatief sterke bezetting.

Simon, uitkomend in de klasse tot 25 kg, verliest de eerste wedstrijd en komt daarna sterk terug door de drie volgende wedstrijden allemaal met ippon te winnen. Simon weet de tweede partij te winnen door met een tai-otoshi een waza-ari te scoren en daarna een houdgreep 10 seconden vast te houden. In zijn derde partij scoort Simon met een overname (tani-otoshi) een waza-ari en houdt daarna zijn tegenstander in een houdgreep. In de vierde partij scoort Simon twee keer een waza-ari met een tani-otoshi en het zilver is binnen.

Simon s’ broer Ruben komt een blok later op de mat. In de poule weet Ruben alle drie de wedstrijden te winnen. Twee wedstrijden eindigen met een ippon, de derde wedstrijd wint Ruben met een waza-ari. In de finaleronde weet Ruben weer tweemaal een ippon te scoren, maar Ruben krijgt ook een ippon tegen en dus is de 2eplaats het hoogst haalbare resultaat vandaag.

Noud Karperien weet een 3e plaats binnen te slepen. Noud, voor de tweede keer in de klasse tot 34 kg, heeft vier zware partijen in de poule. De eerste wedstrijd weet Noud te winnen met een ippon, maar daarna verliest Noud een wedstrijd op beslissing van de scheidsrechter en wint hij een partij op beslissing. In de finaleronde verliest Noud van de latere winnaar met ippon en weet hij de laatste partij weer op beslissing te winnen en zo een 3eplaats veilig te stellen.

Hanneke Plaggemars staat goed te judoën, maar ze weet de finaleronde net niet te halen. Ook Hanneke heeft zeer spannende wedstrijden, één wedstrijd verliest Hanneke op beslissing van de scheidsrechter en één weet Hanneke te winnen op beslissing. Aangezien ze de eerste wedstrijd met twee waza ari’s heeft verloren, gaat ze niet verder.

Chiara Melisie en Imke Geselschap zitten bij elkaar in de poule tot 44 kg. Ook in deze poule veel deelnemers van het NK van vorige week. Imke laat zien dat ze steeds meer het niveau aankan. Elk toernooi staat ze beter te judoën. Ook als is dat nog niet voldoende voor een ereplaats. Ook Chiara laat zien dat haar niveau omhooggaat. Zij weet een tegenstander tot in de Golden score te volgen, maar moet de winst toch aan haar tegenstander laten. Alle andere toernooien waar ze tegen deze tegenstander had moeten judoën, was de partij al voortijdig beslist.

Taro Zwak tot 34 kg bij de -15 jaar en Matteo Melisie tot 38 kg bij de -15 jaar komen kracht en kilo’s te kort om een rol van betekenis te spelen in hun klasse. Ze zijn beiden net over de ondergrens van de gewichtsklasse en daardoor lichter en kleiner dan hun tegenstanders. Matteo weet nog 1 wedstrijd te winnen, maar dat is niet voldoende om door te kunnen gaan.

Voor Giuiia Melisie was het een zware middag. De meer ervaren tegenstanders wisten Giulia te verslaan, maar het was een leerzame ervaring voor Giulia.