3 JPT-judoka’s reizen zondagmorgen in alle vroegte af naar Lommel (België). Met 2 uur reistijd en een weging om half 9, zaten we allemaal rond een uur of zes in de auto.

Luca Dikken mag het toernooi openen, na een kleine teleurstelling op het NK het weekend ervoor begint dit toernooi een stuk beter. Met een mooie offerworp weet Luca te scoren en zo meteen de eerste partij te winnen. Ook de 2e partij wordt gewonnen. Hierna gaat het helaas bergafwaarts, een combinatie van foutjes, pech en een gebrek aan conditie (Luca is aan het terugkomen van een blessure die hem het hele vorige seizoen aan de kant heeft gehouden) zorgen ervoor dat de volgende twee wedstrijden verloren gaan.

Ook Ruben Wilbrink maakt vandaag zijn opwachting. Zijn eerste pot is zwaar bevochten, met zijn vingers nog herstellende van het uit de kom zijn is het pakken moeilijk. Zo kan hij maar slecht grip krijgen op zijn tegenstander. Hierdoor kan hij niet volop aanvallen en moet hij deze wedstrijd als verliezer van de mat. In zijn tweede partij gaat hij zo vol overtuiging de aanval in dat zijn tegenstander niet weet waar hij het moet zoeken. Binnen de kortste keren staat zijn tegenstander op 3 straffen en kan Ruben als winnaar de mat af. In zijn laatste partij spelen weer zijn vingers de hoofdrol. Doordat hij niet rechts kan pakken wordt hij naar een linkse pakking gedwongen. Hier is hij echter niet sterk genoeg in waardoor zijn tegenstander door zijn pakking heeft een score kan maken. Ruben moet genoegen nemen met een 5e plaats.

Linde Hanstede begint haar toernooi als vanouds. Ze zoekt onmiddellijk de aanval op om zo met haar grootste wapens, haar uchi-mata of o-uchi-gari, te kunnen scoren. De eerste 2 wedstrijden lukt dat goed. Een combinatie van gedurfd aanvallen en tegenstanders die zonder actie te maken op de knieën springen brengen haar relatief pijnloos naar de halve finale. Hier komt ze echter al snel op een waza-ari achterstand. Ondanks haar dappere pogingen tot aanvallen kan ze deze niet meer wegwerken. Hierdoor is ze, net als een week eerder, overgeleverd aan de kleine finale om het brons. Deze weet ze binnen een halve minuut met een machtige o-uchi-gari in haar voordeel te beslissen. Het brons is voor Linde.

Judo Promotion Twente heeft zich goed laten zien en coach Martin Evenberg kijkt terug op een geslaagde dag.