In Wehl, een dorpje dat tegen Doetinchem aanligt, werd voor de 31ekeer het Lentetoernooi gehouden. Naast Linde, die drie overwinningen scoorde met ippon de haar de goeden medaille opleverden, viel ook Ruben Wilbrink in de prijzen. Ruben ging naar huis met een bronzen medaille.

Linde, uitkomend in de klasse -15 jaar tot 57 kg, bleek veel beter dan haar tegenstanders en greep eenvoudig het goud. Met een o uchi gari in de 1ewedstrijd, een uchi mata in de 2ewedstrijd en een o goshi in de derde wedstrijd wist ze 3 ippons te scoren.

Ruben, uitkomend in de klasse -15 jaar tot 60 kg, wist de 1ewedstrijd te winnen met een ippon voor een mooie de ashi barai. Daarna moest Ruben de winst aan zijn tegenstander laten die 2 waza ari’s wist te scoren. De wedstrijd om de 3eplaats hoefde Ruben niet te draaien, aangezien zijn tegenstander niet meer in staat was om op de mat te komen. De 3eplaats was zo wel binnen, maar Ruben ging met een onvoldaan gevoel van de mat af.

Hanneke Plaggemars, -12 jaar tot 34 kg strandde op een 5eplaats. De wedstrijd om brons werd na een gelijke stand door de scheidsrechter in het voordeel van haar tegenstander beslist. Dit lokte de uitspraak uit van de winnende coach: “Dit zag ik niet aankomen”. Helaas werd wederom Hannekes prestatie door de arbitrage niet op de juiste waarde geschat.

Roosmarijn de Wit wist ook een 5eplaats te bereiken. In de voorronde scoorde Roosmarijn een ippon met een tani otoshi, maar de wedstrijd om de 3eplaats ging verloren door een goed uitgevoerde schouderworp van haar tegenstandster.

Taro Zwak werd ook 5e, maar hier zit een verhaal aan vast. Taro ,uitkomen bij de -15 jaar tot 34 kg ,won zijn eerste partij met een zeer fraai uitgevoerde ushiro goshi. Daarna verloor Taro een partij door in een houdgreep te komen en de volgende partij om brons wist Taro met een o uchi gari op ippon te beslissen. Dachten we! Een kwartier na deze wedstrijd werd Taro bij de hoofdjury geroepen. Er bleek een fout gemaakt te zijn. De laatste wedstrijd van Taro was tegen een verkeerde tegenstander gespeeld. Dus Taro moest weer de mat op voor een wedstrijd om brons. Nu ging het niet zo goed en Taro moest genoegen nemen met een 5eplaats. De teleurstelling was groot, zoals te verwachten was.

Pechvogel van de dag was Cas Karperien. Bij het proberen los te komen uit een houdgreep schoot zijn knieschijf van z’n plaats. Cas kon niet meer goed op dit been staan en hij werd met een rolstoel de zaal uitgereden. Cas veel sterkte bij het herstel.

Imke Geselschap, Chiara, Matteo en Giulia Melisie, Noud Karperien, Twan Weber en Marijn Hanstede hebben goed strijd geleverd ze waren echter niet in staat om een ereplaats te bemachtigen. Marijn had de grootste poule van de JPT deelnemers en hij was met 2 winstpartijen en 2 verliespartijen nog maar gedeeld 9egeworden.