De Hengelose judoka Dani Yefimov viel afgelopen zaterdag dubbel in de prijzen: Dani werd niet alleen kampioen, de judoka van Judo Promotion Twente haalde ook de stijlprijs binnen. Dani wist zijn eerste partij binnen luttele seconden te winnen met een schitterende de ashi barai, een beenveeg. Deze techniek werd door de scheidsrechters beoordeeld als de best uitgevoerde techniek van de judoka’s van -10 jaar en ouder.
De stijlprijs is een belangrijke prijs: techniek is de basis van het judo en met de stijlprijs bewijs je, dat je goed technisch judo laat zien.

Strijdtoneel was de dojo van SJO (Stichting Judosport Oost), waar het laatste vanentoernooi van dit seizoen werd gehouden.

De jongste JPT groep: vlnr Wessel, Marijn, Tisas, Sem, Xavi en Tim

De jongste JPT groep: vlnr Wessel, Marijn, Tisas, Sem, Xavi en Tim

De aftrap werd gegeven door de jongste judoka’s, waarna een blok werd gedraaid met de oudere, vaak meer ervaren judoka’s.
Bij binnenkomst werden de judoka’s gewogen door Klaas Magrië, die ook de indeling had gemaakt en deze, waar nodig, aanpaste.
Ieder blok werd gestart met een warming-up, gegeven door de leraren van SJO: Sirach Cooiman en Stijn Jager. Tijdens deze warming-up maakten de judokaatjes vast ongedwongen kennis met elkaar en werden op speelse wijze de regels van de wedstrijdjes herhaald. Richard Snippe maakte foto’s en Anja Peereboom deelde op enthousiaste wijze de prijzen uit.
Ter afsluiting werden we door Monique Kucukonder onthaald op een lekker broodje knakworst.

Kampioen werden Dani Yefimov, Wessel Huis in ’t Veld (Borne), Floris Mittendorf en Roy Eenkhoorn.
Zilver werd gehaald door Tias Fikkert, Sem Spek, Claudia Alberts.
Brons ging naar Xavi Janssen, Tim Japin, Marijn Stoelhorst, Sven Besseler, Thore Reijerink, Quinten Creutzburg, Rick Japin, Inke Heerze.