Op het BPO toernooi in Hasselt vallen veel judoka’s van Judo Promotion Twente in de prijzen.

Na de toernooiwinst vorige week in Wehl bij de -15 jaar, doet Linde nu mee bij de dames tot 18 jaar. Het eindresultaat is hetzelfde als vorige week, namelijk toernooiwinst, maar de weg is wel degelijk anders. Om deze oudere dames te verslaan moet Linde wel een stapje extra zetten. Linde’s eerste partij gaat nog redelijk vlot, een waza ari met een o uchi gari en even later zelfs een ippon voor dezelfde techniek. De tweede partij gaat al wat moeilijker. Linde komt zelfs een waza ari achter, maar met twee waza ari’s beslist ze ook deze wedstrijd voortijdig. De volgende pot gaat weer wat eenvoudiger, met een overname scoort Linde een waza ari en met een uchi mata scoort ze de tweede waza ari. De laatste wedstrijd is de moeilijkste van de middag. Ook hierin komt Linde een waza ari achter en ook deze wedstrijd beslist Linde met twee waza ari’s in haar voordeel. Al met al is meedoen in een oudere klasse Linde goed bevallen, meer minuten op de mat gestaan en dus meer geleerd.

Naast Linde weten Hanneke Plaggemars, bij de -12 tot 36 kg en Ruben Vaandering, bij de     – 12 tot 30 kg een zilveren medaille te veroveren.
Hanneke verliest haar eerste partij, maar daarna heeft ze ze allemaal gewonnen. Hanneke is goed op dreef want ze scoort ippons met een houdgreep, een harai goshi en een tai otoshi. Hanneke scoort zowaar met een beenveeg (barai) een waza ari en besliste deze partij met een houdgreep. Eindelijk zit het haar eens mee!
Ook Ruben verliest 1 wedstrijd en ook Ruben weet met verschillende technieken een ippon te scoren. Met een o goshi, een koshi guruma en een tani otoshi lukt hem dit.

Derde worden Simon Vaandering in de klasse tot 10 jaar tot 24 kg, Guilia Melisie – 10 jaar tot 27 kg, Taro Zwak – 15 tot 34 kg, Matteo Melisie -15 tot 38 kg, Chiara Melisie -15 tot44 kg, Luca Dikken -18 tot 55 kg, zijn eerste toernooi in deze klasse, Ruben Wilbrink -18 tot 60 kg. Marijn Hanstede -18 tot 66kg en Eva Loes Huitsing -18 jaar tot 70 kg.

Zonder eremetaal, maar niet minder gepresteerd, moesten naar huis Imke Geselschap -15 jaar tot 44 kg., Roosmarijn de Wit -15 tot 36 kg., Elisa Melisie -12 tot 40 kg. en Noud Karperien -12 tot 33 kg.

Naast de prijzen, kregen alle judoka een t-shirt als aandenken en hoefden de toeschouwers geen entree te betalen. Dus een toernooi dat aan de toernooibezoekers denkt! Bravo!