Donderdag vertrekt Nohade samen met haar trainingsmaatjes van het RTC Rico Poppinghaus en Lucas van Velden (Beiden van SJO) en coach Sirach Cooiman naar Portugal. Vrijdag is de weging en iedereen is op gewicht. Nohade judoot in de klasse tot 44 kg., Rico tot 55 kg. en Lucas tot 60 kg.

Nohade start haar toernooi tegen de Portugese Barbara Carrico. Beiden zijn aanvallend, Nohade krijgt Barbara diverse keren naar de grond met een tai-o-toshi, echter iedere keer met een buiklanding, dus geen punten. Uiteindelijk weet zij een actie van Barbara over te nemen en scoort vervolgens ippon met een yoko-gatame, een houdgreep.

Hierna wordt het moeilijker: De Italiaanse Asia Avanzato, haar volgende tegenstandster, staat als 2egeplaatst voor dit toernooi en staat 11eop de wereldranking. Best heftig, wanneer je zelf op je eerste Europacupwedstrijd staat. Nohade gaat de strijd aan, loopt echter teveel mee en eindigt in een houdgreep.

Asia haalt de finale, waardoor Nohade een herkansing krijgt. Deze herkansing moet Nohade het opnemen tegen de Italiaanse Emma Stoppari. Nohade gaat goed van start en scoort een waza-ari met een tani-otoshi, een overnametechniek. Noahde is echter niet in staat gas terug te nemen en blijft te gretig aanvallen. Een niet goed voorbereide aanval brengt Nohade en Asja op de grond en hier eindigt Nohade in een sankaku-houdgreep.
Asja wordt uiteindelijk 3e.

Niet onverdienstelijk, een 9eplek en alleen verliezen van de latere nummer 2 en 3 op je eerste Europacup toernooi.

Nu rest dit seizoen nog een sterk bezet internationaal toernooi in Venray en verder vooral voorbereiden op het volgende seizoen.