Markelo – Tijdens de Kampioenschappen van Oost-Nederland zijn het wederom de teams van Judo Promotion Twente die er in 3 van de 4 klassen met het goud vandoor gaan.

De spanning is te snijden wanneer Ruben Wilbrink in de beslissende partij een score tegen krijgt. De ontlading is dan ook groot en het applaus oorverdovend, wanneer Ruben even later een vol punt scoort en hiermee het laatste NK-ticket voor de heren -15 jaar zeker stelt.

Judo Promotion Twente en Stichting Judosport Oost bundelen al enkele jaren hun krachten tijdens teamwedstrijden, om zich zo te kunnen meten met de landelijke top. Het Kampioenschap van Oost Nederland is namelijk de voorronde van de Nederlandse Kampioenschappen voor teams. Deze samenwerking heeft al eerder tot brons geleid bij de heren -15 jaar.

Er wordt gestreden in 4 verschillende klassen: Dames tot 12 jaar en tot 15 jaar en Heren tot 12 jaar en tot 15 jaar. De zwaarste strijd leveren de heren tot 12 jaar, die het tegen 5 andere teams moeten opnemen.

De dames tot 12 jaar
(Noura Hamad, Giulia Melisie, Tara Pot, Hanneke Plaggemars, Rana Gok, Elisa Melisie, Guusje Bekhuis en Nynke Kleinhout)
De dames nemen het als eerste op tegen THAG/Judo Almelo. Zij verpletteren hun tegenstandster met 4-1 (40-10). Ook Shogonai heeft niets in te brengen: 4-1 (31-10) wordt de eindstand en het goud is binnen.

De dames tot 15 jaar
De dames -15 jaar hebben in Oost-Nederland dit jaar geen concurrentie en plaatsen zich automatisch voor het NK.

De heren tot 12 jaar
Met Ruben Vaandering, Haotian Lei, Noud Karperien, Mees Franssens, Rens Loohuis, Storm Haveman, Jordy Boer, Nigel Ankone en Thijs Kamphuis.
Dit team heeft er het hardst voor moeten werken.
Tegen Shogonai (5-0), IJsselmond 1 en 2 (4-1) en Schuttersveld/Losser (4-1) wordt met grote overmacht gewonnen en alleen het team van THAG blijkt te sterk. Hierdoor eindigen de heren tot 12 jaar met zilver, eveneens goed voor een ticket naar het NK.

De heren tot 15 jaar

Jouke Snippe, Luuk Mannebeek, Yorben Peereboom, Soufian Ghafiki, Hugo Hesselink, Luca Dikken, Ruben Wilbrink en Bryan Zijtveld (Judo Zutphen)
De heren starten tegen het combinatieteam Schuttersveld/Judo Losser/THAG. De winst met 5-0 maakt duidelijk dat ook dit team in vorm is.
Als laatste mogen de heren tegen het combinatieteam Bijsterbosch/Haagsma. Deze wedstrijd is erg spannend. Luuk Mannebeek wint zijn partij met een ashi-guruma, waarna Yorben zijn partij verliest met een lage schouderworp. Hugo Hesselink haalt het voordeel weer naar het team JPT/SJO, waarna Ruben Wilbrink op achterstand komt. Wanneer Ruben verliest, komt de druk op het zwaargewicht, nooit een fijne situatie. Echter weet Ruben met een schitterende ko-soto-gake de winst voor het team binnen te halen, waarna ook Bryan zijn partij wint ippon.

Teamfoto na afloop

Teamfoto na afloop

De sfeer is geweldig, de teams vormen samen een groot team, moedigen elkaar aan en hebben zelfs versterking van judoka’s die zich niet wisten te plaatsen of die vandaag überhaupt niet hoefden te judoën: Jasmien Hamad, Linde en Marijn Hanstede, Marijn Stoelhorst, Dani Yefimov, Casper Kleinhout, Cas Karperien, Simon Vaandering en Sem Kalwij, allen wilden erbij zijn.

De coaches Stijn Jager, Rico Harder, Jelle Snippe, Mark Vaandering, Martin Evenberg en Rita Evenberg zijn dik tevreden met het resultaat. Nu 3 weken hard aan de bak om de teams klaar te stomen voor het NK, dat op zaterdag 15 juni wordt gehouden in Nijmegen.

 

Feest na afloop

Feest na afloop