Nijmegen– In de Jan Massinkhal gebeurt het dan echt: de judoka’s van de combinatieteams tot 15 van Judo Promotion Twente en Stichting Judosport Oost stijgen boven zichzelf uit; dit resulteert in een zilveren en bronzen medaille.

De dag begint met de teams tot 12 jaar.

Meisjes tot 12 jaar
Het meisjesteam heeft als ‘Beast from the East’ Noura Hamad, Giulia Melisie, Tara Pot, Veerle Groot Wassink, Hanneke Plaggemars, Rana Gök, Elisa Melisie, Guusje Bekhuis en Roos Tillema.
De dames komen net tekort: ze verliezen met 4-1 van Topjudo Amsterdam en van Judoclub Hercules (Limburg) met 3-2.

Jongens tot 12 jaar
Het jongensteam met als ‘Beast from the East’ Ruben Vaanderlng, Haotian Lei, Noud Karperien, Mees Franssens, Rens Loohuis, Storm Haveman, Vince Nijmeijer, Jordy Boer, Floris Swerink en Nigel Ankone.
Ze treffen het niet met de loting: de eerste partij wordt verloren met 3-2 van Van Buel Sport (Zuid-Nederland). Dit team wordt later kampioen. In de herkansing treffen ze het combinatieteam Kings/Tan Ren Jitsu (Noord Nederland). Ook deze partij wordt met 3-2 verloren. Dit team eindigt later op de 3eplek.

Groepsfoto teams tot 12 jaar

Groepsfoto teams tot 12 jaar

Ontwikkeling boven prestaties
Van de jeugdteams tot 12 jaar worden dit soort prestaties ook nog niet verwacht: bij de visie en het beleid van Judo Promotion Twente staat de techniekontwikkeling tot zeker 15 jaar bovenaan. Zoals ook met het ASM (Athletic Skills Model) aangetoond, is de motorische ontwikkeling van kinderen tot de leeftijd van 12 jaar het grootst. Dat betekent dat veel tijd wordt geïnvesteerd in trainen op techniek. Niet al jong specialiseren op één techniek om te presteren, maar breed opleiden met een scala aan technieken. Alleen dan kun je ook meekomen bij de top in de hogere leeftijdsklassen. Dat betekent wel, dat de prestaties ook later komen.
Oftewel: de nadruk op ontwikkeling en niet op prestaties leidt uiteindelijk tot de beste prestaties op de langere termijn.

’s Middags is het de beurt aan de teams tot 15 jaar.

Linde Hanstede stabiele factor in damesteam tot 15 jaar
Dit team bestaat uit Jasmien Hamad, Noa Roesthuis, Puck van de Horst, Emi Zwak, Marith van Hierden, Linde Hanstede, Julia Dekker en Laura Bijker.
Het damesteam tot 15 jaar start tegen de dames van Hercules (Limburg). Met 3-2 mogen de dames door naar de kwartfinale, waar hen het combinatieteam Essink/Haragei (Zuid-Nederland) wacht. Met 4-1 wordt dit team vrij eenvoudig uitgeschakeld, waarna ze het in de halve finale opnemen tegen Mahorokan/Slingerland (Zuid-Holland). Het duurt echter vrij lang voor ze weer de mat op mogen, hetgeen ten koste gaat van de concentratie. Met 3-2 gaat deze wedstrijd en daarmee de finaleplek, verloren. Het team mag nu judoën in de kleine finale om het brons.

Jasmien gaat goed van start door haar tegenstandster 2 x goed door te sturen en hiervoor 2 keer waza-ari, samen ippon te scoren. Pcuk zet deze lijn door en scoort waza-ari met o-goshi (heupworp) en maakt de wedstrijd af met een ippon voor tani-otoshi (offerworp). Marith krijgt 2 x waza-ari tegen met een lage ippon-seoi-nage (schouderworp), waarna de stand 2-1 voor ons team is. Linde scoort een waza-ari met een uchi-mata en neemt haar tegenstandster in een kesa-gatame (houdgreep) waarna de buit eigenlijk al binnen is. Julia weet niet tot scoren te komen en verliest uiteindelijk op straffen. Met 3-2 is het brons en daarmee de eerste medaille binnen.

Damesteam vlnr Emi, Linde, Noa, Julia, Jasmien, Marith, Puck en Laura

Heren tot 15 jaar blijven steken op zilver
Dit team bestaat uit Jouke Snippe, Luuk Mannebeek, Yorben Peereboom, Hugo Hesselink, Luca Dikken, Ruben Wilbrink en Bryan Zijtveld.
De eerste partij tegen Talentjudo Noord Holland wordt met 3-2 gewonnen, waarna in de kwartfinale Judoclub Hercules de tegenstander is. Ook Hercules moet het afleggen met 3-2, waarna de halve finale wacht. Ook Haaglanden uit Zuid-Holland sneuvelt tegen het team van JPT/SJO.
In de finale mogen Jouke, Yorben, Hugo, Ruben en Bryan de strijd aangaan met het team van Mahorokan. Mahorokan is nog een maatje te groot, zodat het zilver wordt.

Herenteam vlnr Luca, Soufian, Jouke, Bryan, Luuk, Hugo, Yorben en Ruben

Herenteam vlnr Luca, Soufian, Jouke, Bryan, Luuk, Hugo, Yorben en Ruben

Bij de -15 jaar blijkt, dat de keuze voor ontwikkeling boven prestatie ook bij de categorie tot 15 jaar al tot prestaties kan leiden.

Marijn Stoelhorst trouwste supporter
Marijn kwam als 2reserve in het lichtgewicht niet in aanmerking om mee te mogen naar de District Kampioenschappen en Nederlandse Kampioenschappen. Dit weerhield hem niet om dan als supersupporter bij beiden aanwezig te zijn. Dit gold voor meer judoka’s, zoals Jochem van Dijk, Nohade Riadi, Marijn Hanstede en Cas Karperien, die met ouders meereisden om samen een grandioze fanclub te vormen op de tribunes. Jullie allen super bedankt voor jullie support.

Tevreden met de prestaties
Coaches Mark Vaandering, Martin Evenberg, Rita Evenberg, Sirach Cooiman, Stijn Jager en Rico Harder zijn erg tevreden met het bereikte resultaat.

 

Groepsfoto prijswinnaars NK teams

Groepsfoto prijswinnaars NK teams