Hanneke is de eerste JPT-judoka die de mat op mag. De eerste wedstrijd wint Hanneke door haar tegenstandster om te duwen en daarna stevig in een houdgreep te nemen. De tweede partij moet Hanneke het opnemen tegen Lieke Wildschut van Kenamju. Hanneke begint goed aan deze wedstrijd, ze probeert haar worp te doen en komt na een mislukte actie op haar buik terecht. Lieke weet met een kanteltechniek Hanneke in een houdgreep te krijgen en Hanneke kan hieruit niet meer ontsnappen. De derde partij verloopt een stuk beter. Met een mooie tai otoshi werpt Hanneke haar tegenstandster op de zij en met een houdgreep beslist Hanneke deze partij in haar voordeel. In de laatste partij laat Hanneke nog even zien wat ze als tip had meegekregen. Eerst vegen en dan doorstappen naar een worp, in dit geval een o soto gari. Ook hier wordt een waza ari voor gegeven en een houdgreep beslist deze partij. Aangezien Lieke Wildschut ook al haar partijen heeft gewonnen, wordt Hanneke tweede op dit grote Internationale toernooi.

De andere JPT-deelnemers, Roosmarijn de Wit, Tao Zwak en Sem Kalwij weten geen eremetaal te behalen. Taro weet wel een partij met een mooie verwurging in zijn voordeel te beslissen. Sem is heel dicht bij plaatsing bij de laatste vier. Met twee winstpartijen komt hij net te kort, maar na 3 maanden van blessureleed, is dit toch weer een grote stap in de goede richting.