Hengelo/Hulsbeek

Oudste groep judotraining JPT

Oudste groep judotraining JPT

50 judoka’s op de mat
Met zo’n 50 judoka’s starten de wedstrijdjudoka’s van Judo Promotion Twente het nieuwe seizoen.
Shogonai trainer Harry Martens uit Dronten maakt met 11 judoka’s deel uit van deze groep. De trainingen worden in 2 groepen gehouden, verdeeld op leeftijd en niveau.

 

Programma
Behalve judo stonden er ook veel donorsporten op het programma:
Brazilian Jiujitsu, worstelen, bootcamp en krachttraining.

Vrijdag

Judotraining Ferry Evenberg
Strijdtoneel is vandaag de dojo aan de Jan Prinsstraat in Hengelo
De aftrap wordt vrijdags gegeven door hoofdtrainer van JPT, Ferry Evenberg, waarbij ippon seoi nage (schouderworp) centraal staat.
Ook al staat de nooduitgang open, toch is het erg warm en de eerste vakantiekilo’s vliegen er al af.

Zaterdag

Judotraining Martin Evenberg
Zaterdagmorgen wordt hier door Martin Evenberg een vervolg aangegeven door de ippon seoi nage te combineren met een o soto gari (beenworp).
Tijdens deze judotrainingen was veel ruimte voor randori’s (oefenwedstrijden) om weer in vorm te komen na de vakantie. Judoka’s van Shogonai mogen hun partners uitzoeken onder de JPT-judoka’s en andersom, om zoveel mogelijk verschillende partners te hebben, heel goed voor je ervaring.

Na een lunch met veel drinken, fruit en rauwkost, staat Brazilian Jiujitsu op het programma

Leah en Marvin Grovell

Leah en Marvin Grovell

Brazilian Jiujitsu met Leah en Marvin Grovell
Europees kampioene Leah Grovell verzorgde met haar broer Marvin het middagprogramma. Leah had vanuit het Brazilian Jiujitsu die dingen gekozen, die het meeste verwantschap hadden met judo. Technieken werden zorgvuldig opgebouwd en uitgelegd, waarna er met de oefenstof gestoeid kon worden. De temperatuur is inmiddels flink opgelopen zodat de judopakken al snel doorweekt raken.

Linde Hanstede tijdens testen door Amber Gerhardt

Linde Hanstede tijdens testen door Amber Gerhardt

Medisch Wetenschappelijk Onderzoek blessurepreventie Amber Gerhardt.
Judo Promotion Twente neemt komend half jaar deel aan het Ippon-onderzoek. Dit is een blessurepreventie onderzoek vanuit het UMC in samenwerking met Judo Bond Nederland (JBN), Jessica Gal Sportartsen en Veiligheid.nl. Amber Gerhardt neemt met 2 collega’s een zestal testen af waarmee het programma wordt gestart. Nu zijn we 6 maanden lang controlegroep en moeten de deelnemers 2-wekelijks digitaal een aantal vragen beantwoorden. Na een half jaar vinden de eindtesten plaats.

Na een warme maaltijd wordt buiten de tent weer afgebroken (gewoon netjes terug in de tas natuurlijk)

Zondag
In verband met de hitte is besloten het programma vroeger te starten en beide groepen parallel te laten draaien. Om8.45 verzamelen we ons bij parkeerplaats 4 (nee, die ligt logischerwijs niet tussen 3 en 5, is echter wel de plek met de meeste schaduw).

Simon Vaandering tijdens bootcamp

Simon Vaandering tijdens bootcamp

Speedfootladder oudste groep JPT

Speedfootladder oudste groep JPT

Bootcamp met fysiotherapeute Anke van Burik en Tim Oude Hampsink van Therapiecentrum Twente
Met 2 speedfootladders, water en zand heb je de ideale randvoorwaarden voor een geslaagde bootcamp. Na een warming-up die start naast de waterlijn en eindigt in het water zijn de speedfootladders aan de beurt. Verschillende patronen lopen door de ladders, maar ook op handen en voeten zijn het vervolg.

Na 3 kwartier wordt een drinkpauze gehouden en gewisseld naar het volgende onderdeel

Marco Pallencaoe legt worstelopdracht uit

Marco Pallencaoe legt worstelopdracht uit

Worstelen en krachttraining met fysiotherapeut Marco Pallencaoe van Pro-F
Helling af met iemand op je rug, kniebuigingen maken in het water en vervolgens weer helling op is best wel zwaar. Het wordt nog veel leuker, wanneer je in het water met je handen het water aan moet tikken, zonder dat je maatje van je rug valt. Of misschien toch. Heel per ongeluk natuurlijk.
Na deze onderdelen volgt een massasprint het water in. Waar blijkt dat Sem Sterckel en Ruben Wilbrink nog droog zijn. Dat kan natuurlijk niet en Lisa Beld en Jochem van Dijk maken hier ook vlot een eind aan.

Eindsprint Bootcamp JPT

Eindsprint Bootcamp JPT

Niemand blijft droog

Niemand blijft droog

 

Wederom veel brood, drinken en fruit zorgen ervoor, dat de judoka’s nog lekker een paar uur samen kunnen genieten van zon, zand en water.
Dankzij onze vrijwilligers Ruud en Manon Karperien, Thessa en Mark Vaandering en Marjolein Weber verloopt alles vlotjes, waarvoor dank.

Leah en Marving Grovell, Anke van Burik, Tim Oude Hampsink, Marco Pallencaoe, Ferry en Martin Evenberg, bedankt voor jullie bijdrage om er samen een mooie stage van te maken.

 De start van het seizoen is weer gemaakt, morgen iedereen lekker spierpijn en op naar weer een mooi seizoen.